Foodblog: Brunch bij Hotel Nassau

Het is een heerlijk rustige zondagochtend. De binnenstad van Breda slaapt nog als we rond 11 uur richting Hotel Nassau lopen. We gaan als één van de eersten genieten van de Sunday Brunch. Vanaf nu iedere zondag van 11.00 tot 14.00 in dit mooie hotel. Hoe lekker is het om je vrije zondag rustig te beginnen met een heerlijke brunch met vrienden of familie? Zet Hotel Nassau maar alvast in je agenda op zondag!

We worden gastvrij ontvangen door de medewerkers en naar een gezellige tafel aan het raam geleid. Het brasseriegedeelte gedeelte bevindt zich in de ‘Dillenburg Salon’, waar de rijke historie van het pand nog voelbaar is. Vrijwel direct proosten we samen met een glas Cava, want wie bruncht er nou zonder bubbels? We maken een keuze uit de verschillende brunchgerechten, fijn dat er ook diverse vegetarische opties op de kaart staan. Het water loopt ons in de mond!


We starten met een tarte tatin met rode ui, geitenkaas en pecannoten. En mijn tafelgenoot een bisque van langoustine met venkel. De tarte tatin is heel zacht en enorm smaakvol. De volle geitenkaas, zoete rode ui en knapperige pecannoten      complementeren elkaar perfect. De bisque van langoustine is vol van smaak, de venkel sluit mooi aan bij de schaaldieren. Beide gerechten zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook een lust oor het oog.

Daarna krijgen we beiden een pain bagnat, een typisch Frans broodje. Heerlijk krokant aan de buitenkant, maar enorm zacht van binnen. Rijkelijk belegd met brie, chutney, chicory, pompoen- en zonnebloempitten. Mijn partner kreeg zijn broodje met pulled chicken, courgette en een avocadodressing. Een heerlijk, onmisbaar broodje voor bij de brunch.

Na deze gerechten, kregen we één van de specialiteiten van het huis geserveerd: Eggs Benedict! Een all time favorite, maar dan moet het wel juist bereid zijn. En dat waren ze! Ik kreeg de Eggs Florentine, met avocado, spinazie en hollandaise saus op een slice sourdough brood. Mijn partner kreeg de Eggs Royal, hetzelfde belegd, maar dan met gerookte zalm. De sourdough is heerlijk luchtig en de eieren zijn perfect gepocheerd. Echt een aanrader!

Als dessert deelden we samen de pancakes. Voor wie nog niet vol zit na alle lekkere hartige brunchgerechten, kan zich dus nog verkneukelen aan het zoete gedeelte van de kaart. Waaronder deze pancakes. Ze worden geserveerd met Griekse yoghurt, verse blauwe bessen, aardbeien en maple syrup. De pancakes zijn fluffy, precies zoals je ze wilt hebben. In combinatie met de frisse yoghurt en het zoete fruit een heerlijke afsluiter.

We hebben een geweldige ochtend gehad, genoten van het moment en het eten. We werden helemaal in de watten gelegd door de medewerkers. Ze waren gastvriendelijk en bieden service met een grote glimlach. Echt een aanrader voor een heerlijke zondagochtend, wij komen zeker nog een keer terug!