Foodblog: Verassende aziatsiche smaken bij Ginkgo

Vrijdagavond waren wij te gast bij Ginkgo, gevestigd aan de Nieuwe Ginnekenstraat 7. Een restaurant met enorme keuze, verrassende Aziatische gerechten en een focus op speciale en verse sushi! 


We worden hartelijk ontvangen door eigenaar Morris en krijgen een tafeltje bij het raam. Zodra we zitten wordt ons het concept van Ginkgo uitgelegd. Het is onbeperkt genieten van de gerechten op de kaart, steeds 2 gerechtjes per persoon per gang. Er is geen tijdslimiet en de gedachte is om zoveel mogelijk te delen van de gerechten. Op de kaart vindt je maar liefst 45 keuzes. We besluiten per gang 4 verschillende gerechten te bestellen zodat we van alles kunnen proeven. Op de bestelkaart worden (in verband met een allergie voor een gast) een paar gerechten doorgestreept die niet mogelijk zijn, ontzettend vriendelijk dat er word meegedacht. 

We starten met Salmon tartar, een van de bestsellers op de kaart. Op dit gerecht zitten tobi (zalm)eitjes, kwalitatief zeer hoogwaardig. Naast dit gerecht de Flambe mix, dit gerecht bestaat uit geflambeerde zalm en tonijn nigiri, de california & salmon mango en tenslotte Ebi (garnalen) rolls. Alle gerechten zijn heerlijk vers, vol van smaak en een genot om naar te kijken! 


Inmiddels is het gezellig druk en alle tafels zijn bezet, door de kleinschalige opzet is het nog steeds lekker rustig dineren. De bediening blijft ons vriendelijk en vlot helpen. We kijken al uit naar de tweede ronde die bestaat uit yakitori kushi, dit zijn kipspiesjes met teriyaki saus. Daarnaast de lamb rack een heerlijk mals gegrilde lamskotelet, Beef rendang ofwel indo style runderstoofvlees, heerlijk mals en erg lekker gekruid. En last but not least de seabass & paksoi shanghai en gegrilde zeebaars, die mooi op de huid is gebakken. Alle gerechten worden met rijst geserveerd. Ook deze porties zijn groot genoeg om met 2 personen te delen. Het belangrijkste: het ziet er niet alleen erg mooi uit, het smaakt ook erg goed.

Dan mogen we voor de derde keer onze keuze maken, we willen zo veel mogelijk verschillende gerechten proeven, ook al zouden we er best een paar willen herhalen! De keuze valt deze keer op thais style mussels, grote mosselen geserveerd in hun eigen schelp met een spicy thai saus. Yasai mix, dit zijn verschillende gefrituurde groenten met een cocktailsaus. De welbekende Edamame sojabonen met zeezout en shrimps skewer en garnalenspiesjes met een citroensaus. Wederom een heerlijke keuze en we blijven genieten van de mooi gepresenteerde gerechten. 

Hierna arriveert het salmon trio met sashimi, nigiri en rolls. Asparagus beef rolls, dit zijn groene asperges in beefrolletjes. Beef & chicken rolls en duo ebi handrolls, knapperig gefrituurde garnalen. Door het ontbreken van een tijdslimiet kun je heerlijk rustig je keuze maken en genieten van de overheerlijke gerechten. Het is echt een avondje relaxed uit eten.

We twijfelen om toch nog één gerecht te proeven of te starten met het dessert. Er word ons geadviseerd toch echt nog de fish soup en sate kambing te proberen. Niets te veel gezegd, ook deze 2 gerechten zijn een aanrader. De soep is rijk gevuld en de lamsspiesjes zijn mals als boter en tongstrelend.


Om de avond af te sluiten besluiten we nog een dessert te nemen. Deze gang kun je bestellen voor een meerprijs van 3 euro. Ook hier besluiten we te delen en bestellen de cheesecake mango en een Fruity Matcha. De cheesecake met mango papaya ijs is verrukkelijk en fris, de Fruity Matcha bestaat uit groene thee ijs met vers fruit en een zoete kokossaus, verrassend fris en lekker.


Het was een heerlijke avond in een prachtig sfeervol restaurant. De kleinschaligheid geeft rust en persoonlijke aandacht, het personeel is vriendelijk, enthousiast en erg behulpzaam. De gerechten zijn lekker en verrassend en ieder gerecht wordt smaakvol gepresenteerd! Naar onze persoonlijke mening is dit restaurant inderdaad 'The Better oriental cuisine'. Kleine tip: reserveer vooraf zodat je zeker bent van een tafel. Kijk ook eens op de website voor de menukaart en de mogelijkheid tot afhalen of thuisbezorgen van deze heerlijke gerechten. Wij komen graag nog eens terug naar dit fijne restaurant!