Foodblog: Een heerlijke High Tea van Patisserie Nettur

Niemand is jarig maar toch voelt het als feest: vandaag hebben we een high tea van Patisserie Nettur. Gewoon lekker thuis, aan onze eigen mooi gedekte tafel. Er is altijd wel een reden om het leven te vieren. 


Netjes op de afgesproken tijd worden alle ingrediënten voor dit tongstrelend feestje geleverd. Op een vrolijk kaartje kunnen we alvast spieken wat ons te wachten staat. 


We beginnen met een soep naar keuze; voor ons vandaag de paprikasoep. Even opwarmen en genieten. De verse soep van gele paprika met cashewnoten is verrassend smaakvol en mild. Hierbij serveren we de warme knapperige kaasstengel uit de oven. Deze heerlijke soep is van Soepbar Piek. Wat slim, deze mooie lokale samenwerking! 

De hartige hapjes zijn ondertussen in de oven opgewarmd en de zoete heerlijkheden kunnen ook op tafel. Wat een plaatje met al die fotogenieke hapjes, onze gedekte tafel lijkt zó uit een foodmagazine te komen. Er zitten 3 soorten thee van www.detheeboom.nl in ons pretpakket en we beginnen met ‘Boerenliefde’. Een zalige rooibos met banaan, citrusfruit, zonnebloem en bessenblaadjes. 

We starten deze culinaire trip met hartig. De miniquiche met asperge en ham is een zalig romig hapje en nu in aspergetijd een schot in de roos. Het verrassende bospaddestoelragoutbroodje zit barstensvol smaak en hapt heerlijk weg. Een knapperig pittig kaasbroodje is een mooie afsluiting van deze heerlijke hartige ronde! We maken een verse pot ‘Elfenthee’. Deze groene thee met stukjes papaja, wortelvlokje, zonnebloem en blauw kaasjeskruid heeft een subtiele toon van vanille en doet het goed bij de volgende, zoete ronde. 

Meesterbakker Judie van Patisserie Nettur heeft het in de vingers om uitsluitend kwaliteit te leveren, alles wat we proeven is even lekker… Het fluweelzachte yoghurt-framboosgebakje met zijn zalige bodem, boordevol verse frambozen. We proeven de zomer in de passievrucht-vanille soes met die romige vulling. Het citroencakeje zorgt voor een mooi mondgevoel en is een frisse afwisseling tussen al het zoet. De framboos macaron ziet er niet alleen indrukwekkend uit maar smaakt ook zo met zijn perfecte structuur en fijne vulling van vanilleroom en rood fruit. 

We zijn onder de indruk van deze meesterbakker Judie van Patisserie Nettur. Bij onze laatste thee met de zomerse naam ‘Briesje’ genieten we met een champagne truffel na van deze heerlijke middag. 


Heb jij ondertussen ook zin gekregen? Patisserie Nettur vind je bij Brandpunt aan de Reigerstraat in het centrum van Breda en is open van dinsdag tot en met zaterdag. Bestel jij liever online? Kijk op www.patisserienettur.nl hoe eenvoudig jij deze heerlijke baksels en patisserieën kunt bestellen. Bon appetit!