Foodblog: diner bij de Menmoerhoeve

De Menmoerhoeve wil zijn gasten laten genieten van seizoensgebonden gerechten. Dit met respect voor natuur en dier. Wij zijn uitgenodigd voor een heerlijk diner op deze gezellige plek! 

Bij binnenkomst wanen we ons direct in een sfeervolle omgeving en worden we vriendelijk ontvangen. Tot in de kleine details wordt er gezorgd voor een warme en gezellige ambiance. We nemen plaats aan tafel en starten met een glas rode Merlot wijn en een 0,0% Affligem Blond biertje. 


Bij de Menmoerhoeve proberen ze het maximale uit hun eigen producten te halen en is het streven hierbij om ze weinig mogelijk afval te creëren. In de tuinen verbouwen ze diverse groenten- en fruitsoorten die of gevoerd worden aan de dieren of gebruikt worden in de keuken. Afval wat hiervan overblijft, gaat op de compost- mesthoop waar de tuinen dan weer mee bemest worden. 
Het vlees van eigen koeien, schapen, varkens wordt verwerkt in de keuken, hier maken ze dan lekkere lunch en diner gerechten mee.

We starten ons driegangendiner met verschillende voorgerechten. Het pasteitje met huisgemaakte ragout van rundvlees en champignons wordt geserveerd met rauwkost. De liefde van de kok die erbij in is gekookt, proef je aan alles. Een erg smaakvol voorgerecht dat smaakt naar meer!

De carpaccio is rijkelijk belegd met Parmezaanse kaas, rucola, tomaat, olijf en walnoten. Door de toevoeging van de olijven en walnoten heeft dit klassieke voorgerecht een eigen twist gekregen en ook dit valt bij ons in de smaak! Voordat we aan het hoofdgerecht beginnen, maken we een praatje met het personeel over het terrein. Het vergt veel tijd en arbeid om het hele terrein te onderhouden én te behouden. Daarom zijn ze bij de Menmoerhoeve blij met alle betrokken vrijwilligers. Samen is het mogelijk om de tuin, het bos, het restaurant, de dieren en de camping te onderhouden. Daarnaast hebben ze een mooie samenwerking met Stichting La Vie En Rose. Zij begeleiden studenten die dreigen uit het schoolsysteem te vallen door ze een stageplaats aan te bieden bij de Menmoerhoeve. Ook zij verzorgen de dieren en helpen in het onderhoud van het groen en werken zo ook aan zichzelf. De medewerkers van de Menmoerhoeve zijn erg trots op deze samenwerking en dat is te merken!

De hoofdgerechten volgen. We krijgen een seizoensgebonden gerecht: ree biefstuk met rode portsaus. De rode portsaus maakt het gerecht echt af, de biefstuk is medium gebakken en erg sappig.

Daarnaast een huisgemaakt potje stoofvlees, eigen Blonde d’ Aquitaine rund gestoofd in Tongerlo Bruin. Als liefhebber van stoofgerechten ben ik ontzettend blij met deze keuze. Het stoofvlees is super mals en alle verschillende smaken zorgen voor een hemels gerecht! De smaken van het bruine bier komen goed tot zijn recht. Beiden worden geserveerd met huisgemaakte friet en seizoensgebonden groenten: artisjok en bietenpuree uit eigen tuin.

Als nagerecht krijgen we de coupe Menmoer, een feestelijke coupe gevuld met 3 smaken boerderijijs: karamel-, citroen- en boerenjongensijs. Dit dessert is afgetopt met een koetjesreep en romige slagroom en zorgt voor een grote glimlach op onze gezichten.

Daarnaast genieten we van de boerenjongens parfait die geserveerd wordt met gekarameliseerde appels en slagroom. Ook dit is een echte aanrader en een goed vullend dessert! We sluiten het diner af met een verse gemberthee en warme chocomel.

Gezelligheid kent geen tijd, dat was tijdens onze avond bij de Menmoerhoeve ook zeker het geval. Beleef de Menmoerhoeve zelf ook door eerst een wandeling te maken langs eigen fruitgaard, groentetuin, door de vlindertuin en langs de dieren die op de boerderij wonen. Sluit daarna feestelijk af in het restaurant, die dagelijks geopend is van 9.30 tot 21.00, geniet van de vele heerlijke gerechten die zij hebben!