Foodblog: shared dining bij De Botanist

Bij De Botanist proef je uit verschillende keukens, van Aziatisch tot Mediterraans, en van Latijns-Amerikaans tot Scandinavisch! Je geniet op deze manier op unieke wijze van shared dining. Wij werden uitgenodigd om deze culinaire wereldreis zelf te ervaren en nemen je graag mee. 

Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen en naar onze tafel gebracht in het restaurant. We nemen plaats aan een gezellige, hoge tafel met zicht op de hele zaak. Hier wordt lekker eten gecombineerd met ontspannen zitten, aan zowel de tafels of het lounge gedeelte aan de zijkant van Botanist. 

Zomers is het heerlijk vertoeven in de zon aan het water en in de koudere maanden kun je in botanische sferen relaxen op de lounge banken.


We merken beide op dat de menukaart een upgrade heeft gekregen omdat we nieuwe, verrassende gerechten op de kaart zien. De gastheer van de avond, Danjel, legt het menu aan tafel uit en we beginnen deze avond - hoe kan het ook anders bij de Botanist - met cocktails. De 'Botanist Mojito', gemaakt met The Botanist Gin en de 'Paloma', geshaket met tequila, agave siroop en grapefruit soda worden geserveerd! Deze heerlijke cocktails zetten meteen de toon voor onze avond.

De voorgerechten worden geserveerd: we beginnen met warme lepelkaas met focacciatoast, afgemaakt met lekkere truffelhoning. Daarnaast krijgen we de tonijntartaar en de ceviche van makreel. De tartaar van tonijn met avocado is zacht van smaak, waar de wasabicrème nog dat extra beetje pit toevoegt. Het opgemaakte bord van de ceviche van makreel is werkelijk een feestje om naar te kijken. Samen met de granaatappel, paarse aardappel, palmhart en rode ui vormt het gerecht een mooi en fris geheel.

We gaan ook daarna verder met het delen van verschillende, verrassende gerechten. De tafel wordt gevuld met Pescado Rojo (roodbaarsfilet), zacht buikspek, 'Gamba el Nero die Sepia' en ravioli van ricotta. Een smaakvolle reis langs verschillende werelddelen, waar de Mediterraanse, Aziatische en Latijn-Amerikaanse sferen duidelijk naar voren komen. 


De combinatie van de gamba met langoustineschuim is zo'n gerecht waar je nog over napraat, echt een succes! De ravioli van ricotta met gegrilde asperges en schuim van knoflook is zacht en de verschillende texturen zorgen voor een mooie combinatie. Daarnaast worden er frietjes met parmezaanse kaas en truffelmayo geserveerd, daar kun je uiteraard geen nee tegen zeggen.

 

We eindigen deze avond met een grand dessert. Een prachtig, kleurrijk plateau met een proeverij van verschillende desserts: Oreo cheesecake, een chocoladebrownie met sinaasappelstoofpeer, chocolade Churros, een spannende Pornstar Martini malva (passievruchtcake met vanillesabayon - aanrader!) met daarnaast ijs van vanille, mango, sorbet van passievrucht én zwarte bes. Het zoete plateau waar rook vanaf komt (door gebruik van droogijs) is een spectaculaire ervaring voor het oog. Je kunt je ogen er niet af houden. Naast het feit dat dit plateau er prachtig uitziet, smaken alle kleine desserts van dit grand dessert ook heerlijk! De ultieme afluister van dit diner.

We zijn vanavond flink in de watten gelegd, wat de danken is aan het spontane en gastvrije team die het concept van hospitality echt begrijpen. Het draait bij De Botanist om samen genieten van verrassende gerechten, lekkere wijnen, goed gevulde borrelplanken en originele cocktails. Mocht je er nog niet geweest, haast je dan snel naar deze sfeervolle, botanische hotspot!