Foodblog: 2-gangen lunchmenu bij Bleue Bar Bistro

Onze foodies werden uitgenodigd voor een 2-gangen lunch bij Bleue bar BistroHet restaurant is gelegen aan de Grote Markt 5 in Breda en serveert de moderne Franse keuken. Bleue haalt een beetje Parijs naar Breda. 

Wij worden hartelijk ontvangen en naar onze tafel gebracht. De sfeervolle inrichting en muziek brengen je even naar Frankrijk. De Bistro kaart bij Bleue bestaat uit herkenbare Franse gerechten, eigentijds uitgevoerd. Bistro gerechten van klassiek tot modern en keuze uit een ruim wijnassortiment. Deze middag gaan wij genieten van een 2-gangen lunchmenu. Je mag zelf twee gerechten van de bistro kaart kiezen maar wij laten ons verrassen door de chef. 

We starten met een Crémant de Bourgogne. Een zuivere mousserende wijn met een frisse smaak en een licht zure afdronk. Met een lekkere bruis, is het een mooi glas om het weekend in te luiden en te genieten van de gezellige sfeer in de bistro. 

Als eerste gang krijgen we de coquille en de saumon fumé. De coquille is gebakken en wordt geserveerd met een schuim van venkel, een mouse van dragon en een venkelsalade. 
Een licht gerecht met veel frisse en verfijnde smaken. Dit is echte aanrader bij het warme weer of als je licht wilt starten.

Saumon fumé is een boven olijvenhout gerookte zalm. Hierbij worden sprotjes geserveerd, mierikswortel crème en koffie crème. Dit gerecht is een explosie van smaken, die samen een mooi geheel vormen. De rooksmaak komt ook mooi subtiel naar voren. 

De tweede gang wordt geserveerd: Dorade en een steak tartaar. De Dorade wordt geserveerd met gegrilde asperges en Fregola, artisjok en saffraan saus. Fegola is een pasta uit Sardanië in de vorm van parelcouscous. De vis krant van buiten en fluweelzacht van binnen, heerlijk!


Ook hebben wij de steak tartaar met een 63,5 graden gekookt eigeel. Dit wordt geserveerd op een hotdogbroodje die krokant gebakken is met olie van ansjovis. Bij deze gerechten drinken wij Vallienes Chenin. Die goed past bij de frisheid van de tomaat en de dun gesneden radijsjes. Deze gang is een lust voor het oog en een feest in de mond. 

Als afsluiter krijgen wij de café complet met de verschillende friandises. Dit bestaat uit Nougat, een bonbon met papaja crème, pistache en een krokant hoorntje gemaakt van bergamot en de ander van zoethout. Een heerlijke  afsluiter van deze lunch die voor ons zeer geslaagd is. Waan je in de Franse sferen bij Bistro Bar Bleue en reserveer hier