Foodblog: thuis Italiaans dineren met Pazzi Breda

De feestdagen zijn achter de rug en ons goede voornemen is om vooral te blijven genieten in het nieuwe jaar, óók van lekker eten! Misschien wat minder fastfood? Maar wat doe je als het hele gezin zin heeft in pizza? Dan ga je naar Pazzi, een authentiek stukje ‘Bella Italia’, lekker dichtbij, aan het Van Coothplein. Jammer genoeg tijdens deze lockdown niet ín het sfeervolle restaurant maar ach, thuis smaakt het net zo lekker.


Als een echte Italiaanse familie strijken we neer aan onze lange tafel vol zaligheden

Pazzi staat voor kakelverse pizza’s volgens Italiaans recept. Maar dat niet alleen, de kaart biedt een scala aan verrukkelijke voor- en nagerechten. De tafel wordt gedekt en de witte wijn wordt ontkurkt. Als een echte Italiaanse familie strijken we neer aan onze lange tafel vol zaligheden. Onze hoofdgerechten staan ondertussen op lage oventemperatuur warmpjes op ons te wachten. We willen álles proeven dus besluiten we de Antipasti te delen. 

We starten met de Vitello Tonnato. Dungesneden kalfsmuis met een roomzachte tonijnsaus. Ansjovis en kappertjes maken dit tongstrelend voorgerecht af. Dit smaakt naar meer dus we gaan snel naar ons volgend Antipasti; De Burrata met tomaat en basilicum. De verfijnde mozzarella is gevuld met room, waardoor de kaas een zeer zachte smaak krijgt. De Burrata is ook nog eens een kleurrijk plaatje om te zien en onze vorkjes prikken er lustig op los. Ik sprenkel dan wat van de verse citroen op onze Salmone affumicato. De zilte zalm is met verse geitenkaas een verrassende en smaakvolle combinatie. Nog zo’n fijn maaltje is de Gamberi aglio olio e peperoncino Een ruime portie verse garnalen uit de houtoven die in een pittige knoflookolie met chilipepertjes wordt geserveerd.

We schenken onszelf nog een glaasje vino bianco in en dan is het tijd voor de hoofdgerechten, een pizza Pazzi, pizza Nduja en een lasagne traditionale. Waarom hadden we ook alweer afgesproken om te delen?  Pazzi gebruikt alleen de beste ingrediënten en bakt volgens traditioneel recept in de eigen houtoven. En dat proef je langs alle kanten. Pizza’s met een mooie flinterdunne bodem zoals je dat in Italië ziet. Heb jij al eens Nduja op? Wij weten nu dat het een smaakvolle smeerbare worst is uit Calibrië die je pizza lekker spicy maakt. Onze lasagne is mooi gevuld met verse tomatensaus, mozzarella, en een heerlijke bechamel van room en Italiaanse kazen. Buonissimo!

Tempo per il dessert. In een handomdraai toveren we fantastische nagerechten op tafel. Een limoncello cheesecake die niet te versmaden is. Zo romig en fruitig. De flinke portie Tiramisu doet ons denken aan onze vakantie op Sicilië. Ook de romige Panna Cotta met aardbeien is favoriet. Calzone dolci, oftewel pizza Nutella, is een guilty pleasure en mag niet ontbreken. Met een frisse aardbeiensaus als tegenhanger voor de zoete lauwwarme Nutella. En geloof het of niet, alles gaat op. Met een verse espresso keuvelen we na. Wat hebben we lekker gegeten en wat was het weer gezellig! Mama Mia!

Wil jij ook genieten van heerlijk stukje Italië? Kijk dan op de website van Pazzi waar jij vanavond zin in hebt.