Foodblog: 3-gangen diner bij Brasserie Boschdal

Bij Brasserie Boschdal, gelegen aan de Albatross Golfbaan in Prinsenbeek, genieten wij op deze herfstavond van een gezellige en smakelijke ervaring. De halfronde bar verwelkomt ons met een scala aan bieren, waaronder de verleidelijke Swinckels en het karakteristieke La Trappe Blond van de tap. Trots prijkt de fles met het donkere meesterwerk: Boschdal Quadrupel met een stoutmoedige 10% wat is uitgeroepen van het beste bier ter wereld.

De brasserie is gelegen aan een 9-holes golfveld met een uitnodigend terras aan de voet van de negende hole. Het biedt ons een glimp van de paradijselijke ambiance met ruimte voor zo'n 80 gasten. Donald, onze gastheer, benadrukt de openheid van de brasserie, een huiskamer dat voelt als een tweede thuis, ook voor niet-leden van de golfclub. Iedereen is welkom.


We worden in de tussentijd begeleid naar ons tafeltje. Deze maand verwelkomt de brasserie gasten met een herfstaanbieding: het dessert word je gratis aangeboden bij een 3 gangen keuzemenu. Een kans om kennis te maken met de verrassende smaken die deze plek te bieden heeft. Reserveren is een must, via mail of telefoon, bij deze brasserie. De alla carte kaart wisselt elke maand, en het week menu is iedere week anders.


We krijgen de vers getapte La Trappe blond en een Swinckels uitgeserveerd met nootjes in een glaasje. Daarnaast krijgen we vers brood met pesto en boter. Een prettige starter. We bekijken het week menu en besluiten beide hiervoor te gaan.


Ons smaakavontuur begint met gestoomde bapaobuns, rijkelijk gevuld met pulled hert en vergezeld door rode ui en een typische Korean saus.

 

Mijn bord onthult een kunstig opgemaakt gerecht van gerookte heilbot, verfraaid met basilicum en citrus accenten. De borden zijn visueel aantrekkelijk, en de smaken stellen ons niet teleur.


Een nieuwe biervariant vergezelt ons tussen de gangen door nadat onze borden zijn uitgehaald. De gerechten worden vloeiend geserveerd. We krijgen als hoofdgerecht de gamba spies met pesto en de lauwwarme bulgar salade. Een harmonieuze smaaksensatie wat ook smaakvol is opgemaakt in het mooie service. 


Voor mij verschijnt een klassieker in een herfstjasje: malse kangaroebiefstuk met gestoofde pompoen, kastanjechampignons en een zachte rode wijnsaus. De hoofdgerechten smaken ontzettend goed.


Als afsluiting worden we getrakteerd op een verleidelijke Brussels wafel, overgoten met een royale toef slagroom en een chocolade brick. De zoete verwennerij glijdt moeiteloos naar binnen. 


De verwenkoffie die ik krijg, onthult een assortiment lekkernijen uit de keuken. Op het plankje ligt een stroopwafelbrownie, witte chocolade pindarotsjes en andere kleine heerlijkheden. Mijn aandacht wordt getrokken naar een klein likeurglaasje. De geur van een plaatselijke delicatesse genaamd Beecks Boemeltje verleiden mijn zintuigen. Een zachte verleiding voor mijn smaakpapillen laat me nagenieten van dit heerlijke weekmenu.

Terwijl we gezamenlijk een laatste kopje koffie delen, deelt Donald enthousiast de plannen voor de bovenverdieping. Een ruimte met gigantisch potentieel die binnenkort zal worden benut voor partijen, private dinings en vergaderingen. Dit vooruitzicht doet ons beseffen dat onze avond hier niet slechts een eenmalige gebeurtenis is. Een terugkeer, niet alleen voor de verwenkoffie maar ook voor de belofte van meer gerechten uit de keuken en de charme van deze prachtige locatie, lijkt onvermijdelijk.