Dit zijn volgens studenten de mooiste plekken in Breda

Je bent ongetwijfeld super druk met studeren en stappen, maar heb je eigenlijk wel eens de tijd genomen om deze mooi stad te ontdekken? Breda heeft super veel mooie en unieke plekken die je echt een keer moet zien! Een leuke manier om de stad te ontdekken zijn de studentenroutes, zo spaar je ook extra punten voor de Breda Student Shop. In dit lijstje lichten we de favoriete en meest fotogenieke plekken volgens 10 medestudenten voor je uit. 

haven van breda

De Haven van Breda is zowel in de zomer als in de winter een plek die je moet bezoeken. In de zomer zie je tientallen bootjes aanmeren en zit je heerlijk op het terras.  In december is de haven prachtig verlicht en daardoor een magische plek om te bezoeken. Vanaf de slotjesbrug kun je ook een mooie foto selfie met het #Breda logo maken. 

CHASSÉPark

Het Chassépark ligt middenin het centrum van Breda. Er staan veel huizen en woontorens, maar ook het Chassé Theater en Holland Casino grenzen eraan. Vanaf het grote plein heb je prachtige zichtlijnen met als hoogtepunt het uitzichtpunt met zicht op de Grote Kerk en de St. Antoniuskathedraal.

Valkenbergpark

Het Valkenbergpark is het groene hart van Breda. Voor veel studenten fungeert het park als een soort achtertuin. Een plek om even lekker te genieten van de zon, te chillen met vrienden of lekker te sporten. 

Barones parkeergarage

Een parkeergarage? Jazeker! Vanaf het dag van deze garage heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad en misschien wel het beste uitzicht op de Grote Kerk. De perfecte plek voor een mooie selfie!

ACHTER DE LANGE STALLEN

Rondom dit parkeerterrein is de hoogste concentratie van muurschilderingen. Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Ruim 100 muurschilderingen geïnspireerd op de verhalen van Breda. Gaaf om te zien en ook cool voor een selfie. 

WILLEM MERKX TUIN

Ben je even toe aan rust en ontspanning? Dan is de Willem Merkx Tuin de perfect plek om je even terug te trekken. Deze kleine groene oase is voor iedereen toegankelijk, maar hou er wel rekening mee dat je praktisch in de achtertuin van de bewoners staat. Je kunt hierin lopen via de poort aan de St. Annastraat. 

DE GROTE KERK VAN BREDA

De Grote Kerk is het icoon van de stad. Deze moet je daarom echt een keer bezoeken. Onze tip... ga mee tijdens een torenbeklimming. Het zijn heel veel trappen, maar het uitzicht is het meer dan waard!

cingelstraat en kasteelplein

Het Kasteelplein is de verbinding tussen het Valkenbergpark en het centrum. Vanaf het plein heb je uitzicht over het park, de Grote Kerk en uiteraard het Kasteel van Breda. Daarnaast is de Cingelstraat een magisch slingerend straatje, waarmee je bij de Haven van Breda uitkomt. 

De Havermarkt

De Havermarkt mocht uiteraard niet ontbreken aan dit lijstje. Dit plein is het kloppend hart van het uitgaansleven in Breda. Veel gezellige terrasjes en alle kroegen op loopafstand. De meeste panden rondom de havermarkt zijn heel oud, waardoor het plein een unieke uitstraling heeft.

HAVENEILAND

Het haveneiland is een creatieve hub. Er zijn veel creatieve bedrijven gevestigd, maar je kunt er ook gezellig uiteten of op stap. Belcrum Beach, Stek en Pier15 zijn de namen die je hier moet onthouden. 

STation breda

Vanaf de bovenste etage heb je een prachtig uitzicht over de Willemstraat en in de verte het Valkenbergpark en uiteraard de Grote Kerk. 

KASTEEL BOUVIGNE

Dit kasteel kan zo uit een sprookje komen en werd door meerder studenten genoemd. Het Kasteel grenst aan het Mastbosch en is op steenworpafstand van het gezellige Ginnekenmarktje. Zeker een aanrader om te bezoeken, 's avond is het ook mooi uitgelicht.