Tags: future dome, evenementenlocatie , de Koepel, Koepelgevangenis

Bredase Koepel tot eind 2018 unieke evenementenlocatie

130 jaar lang was het de plaats waar niemand wilde komen. Nu is het de locatie waar iedereen een keer geweest wil zijn. De Bredase penitentiaire inrichting de Boschpoort, beter bekend als de Koepelgevangenis, wordt tijdelijk in gebruik genomen voor activiteiten en evenementen.

De organisatie en facilitering hiervan ligt in handen van FutureDome Events, opgericht door de jonge Bredase ondernemers Robbert-Jan Veldhuijzen en Remco Witberg. In december nog haalden zijn met een eigen  ontwikkelde activiteit in de Koepel 63.000 euro op voor Serious Request. Hun handen jeukten direct toen bekend werd dat de karakteristieke Koepel tot eind 2018 beschikbaar is voor nieuwe doeleinden. 

Het lijkt alsof de laatste gevangenen gisteren pas zijn vertrokken. Er zit zóveel historie in deze locatie, die ook nog eens in hartje Breda ligt.

Remco kent het gigantische aanbod aan evenementenlocaties als geen ander. Aan de andere kant ziet hij ook dat de behoefte naar locaties vaak anders is. "Er zijn voldoende hotelzalen, schouwburgen en fabriekshallen beschikbaar. Toch hoor ik van bedrijven vaak dat ze op zoek zijn naar een locatie die hun collega's echt bij blijft, zodat ook de inhoud van de dag beter blijft hangen."

Op dat stukje beleving kan FutureDome Events extra goed inspelen doordat het de beschikking heeft over drie locaties op het terrein: de Koepel, de Rechtgbank en de Kapel. Allemaal in geheel originele staat met hun eigen monumentale kenmerken waardoor ze ideaal geschikt zijn voor vergaderingen, symposia en congressen, rondleidingen, trainingen, workshops, (teambuilding)activiteiten en TV- en filmopnames.

Tot eind 2018 is er de mogelijkheid om een beleving mee te maken in de Bredase Koepel. Voor een uniek bezoek geldt dus echt; nu of nooit! Robbert-Jan verwelkomt alle creatieve ideeën van organisatoren om een op maat  gemaakte beleving te creëren, en denkt daar zelf ook graag in mee.

"Natuurlijk is het gaaf om strak georganiseerde congressen te houden in het enorme ronde atrium omringd door tweehonderd authentieke cellen. Of een walking symposium, waarbij bezoekers in de verschillende gebouwen een nieuw onderwerp aangeboden krijgen? Je zintuigen worden hier continu geprikkeld. Bij iedereen die hier binnen stapt wordt dat ene gevoel opgeroepen dat je graag wilt; wauw!"