Bourgondisch genieten doe je met ... 9x weekend-inkopen!

Het is bijna weekend, dat betekent bourgondisch genieten! Regelmatig plaatsen we lijstjes met hotspots om heerlijk te borrelen, eten, feesten en genieten. Met temperaturen rond het vriespunt is het ook heerlijk om het thuis gezellig te maken, en daar hoort natuurlijk een versnapering bij. Wij zetten een aantal van onze favorieten zaken op een rijtje waar je zonder twijfel zult slagen en een heerlijk bourgondisch weekend tegemoet gaat! 

ANNA'S WIJNHUISJE


Anna's Wijnhuisje is een bijzondere winkel waar enkel Georgische wijnen worden verkocht. Georgië is het land waar voor het eerst wijn gemaakt werd, nog steeds komen er geweldige wijnen vandaan. Druivenrassen met onuitspreekbare namen, smaken die je niet snel zult herkennen en waar je wellicht aan moet wennen. Laat je verrassen in deze gezellige, sfeervolle zaak!

WIJNHUIS OKTOBER 


Al sinds 1974 een begrip in Breda en omgeving, Wijnhuis Oktober biedt een prachtig assortiment aan wijnen uit alle delen van de wereld. Bij Oktober worden producenten en leveranciers zorgvuldig geselecteerd om zo het mooiste assortiment te creëren. Voor een goed advies ben je bij Wijnhuis Oktober aan het juiste adres. Ook leuk; bezoek een van de proeverijen en ontwikkel je smaak en kennis op gebied van wijn.

HENRI BLOEM 



Tom en zijn vriendin Claudia runnen met veel enthousiasme vinotheek Henri Bloem aan de Ginnekenweg. Wijnkennis, unieke service en prijs-kwaliteit staan hoog in vaandaal, niet voor niets is deze zaak al vijf jaar op rij verkozen tot beste wijnkoperij tot €10. Wie een mooi weekend-wijntje zoekt zal hier zeker slagen, met een ruim assortiment in iedere prijscategorie.

PLAISIR DU VIN

Plaisir du Vin is ontstaan vanuit een hobby en een passie voor wijn. Eigenaar Paul Holman zit al jaren in het vak en adviseert zowel bedrijven als consumenten. Bij Plaisir du Vin kun je ook terecht voor leuke kado-artikelen, denk bijvorbeeld aan een wijnabonnement of een bourgondische cadeaukist. Met meer dan 1200 wijnen zul je ook hier zeker niet met legen handen naar buiten lopen! 

STREKEN

 

Streken is een speciaalzaak die zich richt op zowel bier als wijn. Voor professioneel advies ben je hier aan het juiste adres. Het motto is; leven is genieten! Je vindt bij Streken ruim 200 verschillende bieren, uit de alle streken. Eigenaar Gijs beschikt voor de juiste kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat jij iets lekkers mee naar huis neemt. 

HET BIERHUIS 

Bij Het Bierhuis vind je een enorm assortiment aan speciaalbieren. Er wordt regelmatis gewisseld van assortiment, met nieuwe bieren of seizoensbieren. Je vind hier prachtige bieren van diverse kleine brouwerijen uit onder andere Nederland, België, USA, Engeland, Schotland. Voor bijzondere en experimentele bieren waan je je hier in een snoepwinkel voor volwassenen! 

KAATJE JANS 

Bij een drankje hoort een hapje. Kaatje Jans biedt een ruim assortiment Hollandse en buitenlandse kazen, maar ook tapas, vleeswaren, eigen gebrande noten, franse specialiteiten, salades en zelf heerlijke chocolade van Smits. Stel zelf je borrelplank samen, kies een lekkere bijpassende wijn uit en geniet van het weekend! 

LATOUR

Latour is naast lunchcafé ook een delicatessenwinkel. Voor een heerlijke wijn ben je hier aan het juiste adres. Wie de winkel binnenstapt zal niet zomaar zonder goed gevulde tas naar buiten lopen, de toonbank vol lekkers is namelijk echt onweerstaanbaar. Heerlijke kazen en vleeswaren van hoge kwaliteit. 

MITRA SLIJTERIJ DE BURCHT

Voor een echte, stoere, flinke borrel kun je terecht bij Mitra. De gezelligste dranken speciaalzaak van Nederland. Alle medewerkers hebben de juiste kennis om jou van goed advies te voorzien welke borrel nou écht goed past bij dat heerlijke dessert of compleet uitgedachte diner. Ook voor feestjes, partijen en evenementen kun je bij Mitra terecht.