8x Spaans eten in Breda

De vakanties zullen dit jaar ongetwijfeld minder zijn dan gepland. Maar niet getreurd, Breda is minstens zo leuk! Gezelligheid, heerlijk eten en drinken, lekker op het terras vertoeven. Wat wil je nog meer? In dit lijstje een greep uit de Spaanse restaurants in onze mooie stad. Lees je mee? 

op vakantie in eigen land

La perla escondida

De nieuwste Spaanse aanwinst in Breda: La Perla Escondida! Een verborgen pareltje aan de haven in Breda waar je geniet van de meest authentieke Spaanse gerechten. Je kan hier terecht voor lunch, borrel of diner. Geniet binnen in het restaurant of neem plaats in de patio! De patio kan bijna geheel overdekt worden én is verwarmd. Ideaal!

Gaudim

De producten die ze in dit prachtige restaurant gebruiken voor de bereiding van de gerechten worden persoonlijk uit Catalonië naar Breda gehaald. En dat proef je zeker! Het restaurant is te vinden tegenover Holland Casino en heeft een fijn en ruim terras. Ze kennen hier geen voor-, hoofd- en nagerecht, maar je bestelt in rondes. Zodat je het samen met je tafelgenoten kan delen en lekker van alles kan proeven! 

Sol y sombra

Als je dit restaurant binnenstapt waan je jezelf meteen in Spaanse sferen! Het is net alsof je écht in Spanje bent. Sol Y Sombra heeft een uitgebreide menukaart die tal van originele specialiteiten kent uit de verschillende Spaanse keukens. Heerlijke tapas om te delen. Drink er een glaasje vino of huisgemaakte sangria bij en de avond is compleet! 

tapasbar plan b

Hier gaat het verder dan de Spaanse tapas en geniet je van verschillende wereldkeukens op één avond. Plan B is toegankelijk en gemoedelijk en hier voelt iedereen zich thuis. Met mooi weer geniet je uiteraard op het ruime terras aan het Kasteelplein. Relaxed een drankje doen en uitgebreid natafelen is hier ook zeker mogelijk!

febo tapas

Dit authentieke restaurant is al lange tijd te vinden in Breda, maar nog niet zo lang in het huidige pand aan de Halstraat. Middenin het centrum, maar net buiten de ergste drukte. Heerlijk genieten! Hier weten ze wat Spaanse gezelligheid is. En wat veel mensen misschien niet weten is dat achter het pand een ruime en rustige binnentuin te vinden is waar je heerlijk kunt vertoeven. 

Hacienda

Deze parel aan de Baronielaan is misschien net iets té goed verstopt... Hier moet je een keer gegeten hebben! De lekkerste en originele Spaanse tapas met een super goede prijs-kwaliteit verhouding. De gerechten die hier bereid worden zijn van zeer hoog niveau en je vindt er alles wat de Spaanse keuken te bieden heeft. 

El quinto pino

Bij El Quinto Pino geniet je van de originele Spaanse paella. Hier bereiden ze dit gerecht zoals ze dit in Spanje ook doen! Naast de verschillende paella's vind je op de kaart ook heerlijke tapas. Leuk en erg gezellig om te delen!

La cubanita

Een tapaskaart met bijna 60 verschillende soorten. Voor ieder wat wils! Ook vegetariërs kunnen hier zeker terecht. Zondag t/m donderdag geniet je hier al van onbeperkt tapas eten voor €17,50 per persoon. Op vrijdag en zaterdag voor €22,50. En alle cocktails zijn maar €5,00 per persoon! Klinkt goed, toch?