5X De lekkerste koffie volgens Bredanaars

Begint jouw dag ook niet zonder een goede kop koffie? Je bent niet de enige! Bijna de helft (43%) van de Nederlanders drinkt de eerste kop koffie al vroeg in de ochtend, bij of zelfs nog vóór het ontbijt. Ben jij benieuwd waar je in Breda terecht kunt voor een écht goede kop koffie? Wij vroegen het de Bredanaars...

nobody is perfect, but coffee can be

Koffie bij teun

Koffie Bij Teun is al zeven jaar een begrip in Breda. Deze prachtige koffiebar in Winkelcentrum De Barones is niet voor niets twee keer uitgeroepen tot de beste koffiebar van Brabant en daarnaast staat Koffie Bij Teun zelfs in de top 5 van Nederland! Kwaliteit en gastvrijheid staan altijd voorop en het team blinkt uit in service en eigenzinnigheid. Koffiebonen van onder andere Bocca, Man Met Bril, Friedhats en Giraffe variëren in bijzondere smaken en aroma’s zodat je altijd de mooiste en lekkerste koffiecreaties geserveerd krijgt. Daarnaast kun je bij Koffie Bij Teun genieten van een vers ontbijtje of juist een heerlijke, gevarieerde lunch. Ook degenen die hun koffieskills willen verbeteren zijn hier aan het juiste adres! Koffie Bij Teun organiseert namelijk verschillende workshops.

Koffiebar Sowieso

Bij Sowieso worden alle producten huisgemaakt. Denk hierbij aan de zelf gebrande koffie, huisgemaakte sappen van vers fruit en de gezonde lunchgerechten op de menukaart. Daarnaast kunnen de vegans onder ons hun hart hier ophalen, keuze genoeg! Ook voor mensen die graag gluten- of suikervrij eten biedt Koffiebar Sowieso een ruim aanbod. Van alles wat je op de kaart vindt kun je genieten in de sfeervolle zaak of zonnige binnentuin. Heb je haast? Geen probleem! Koffiebar Sowieso pakt het graag voor je in zodat je on-the-go, of gewoon thuis, toch nog kunt genieten van alle heerlijkheden. Ga jij voor de beetrootlatte, een golden milk met kokosmelk of neem jij een huisgemaakt stuk bananenbrood? 

Coffeelicious

Coffeelicious serveert niet alleen Britse en Hollandse ontbijt- en lunchgerechten, maar heeft zich ook gespecialiseerd in de kunst van het koffie maken. Deze zaak aan de Ginnekenweg is gekozen tot de nummer 1 van de Koffie Top 100 2014 en heeft gemiddeld een 9.5 gekregen voor haar koffie van het AD KOFFIETEST! Hun cappuccino, gemaakt met de bonen van Goppion werd zelfs beloond met een 10. Alles wat bij Coffeelicious over de toonbank gaat, is huisgemaakt. Alles bij Coffeelicious straalt een ongedwongen sfeer uit. Of dit nu komt door het jonge, gastvrije team, een stralende Barista's die vol passie cappuccino's, espresso's en koffies maakt of bakkers die vanuit de open keuken met het bakken van alle taarten de meest verrukkelijke geuren door Coffeelicious verspreidt, een ding is zeker de gasten van Coffeelicious komen hier helemaal tot rust!

Coffee & Cream

Aan de prachtige Willemstraat heeft Lonneke Dijkhuis haar eerste espressobar geopend onder de naam Coffee & Cream. Nadat zij 9 jaar voor een koffiebar in het zuiden van het land heeft gewerkt was het eindelijk zover, een espressobar waar ze alle ideeën die ze heeft opgedaan tot uiting kan laten komen. Kwaliteit en gastvrijheid voeren de boventoon. Het gebak is allemaal huisgemaakt, broodjes worden iedere dag vers gebakken en zelfs soep komt uit eigen keuken. Waarom al deze moeite doen, zou je denken. Volgens Lonneke is het concept simpel "Nou, alles smaakt zoveel beter wanneer het gemaakt is met verse ingrediënten en persoonlijke aandacht".

Inspire Coffee Company

Met uitzicht op de Grote Markt van Breda kun je bij Inspire Coffee Company genieten van de lekkerste koffies, verse thee en verse vruchtensappen. Neem je plaats op het terras, wil je lekker onderuit hangen op de bank of neem je je koffie liever mee? Het kan allemaal! Ook voor degenen die in alle rust achter hun laptop willen werken of een krantje willen lezen kunnen hier terecht. Bij Inspire Coffee Company importeren ze zelf hun eigen, verschillende bonen en stellen ze zelf hun House Blend samen waardoor je altijd kunt genieten van de beste kwaliteit koffie. En wat dacht je van een Iced latte met slagroom, marshmallows, spickels en DONUT on top?