12x Carnavalsevenementen in Breda

Het is weer bijna zover, de leukste tijd van het jaar: carnaval! Dit jaar met het thema 'Draoj'ut is om'. Hierbij een overzicht van de grote evenementen die dit jaar plaats zullen vinden in ut Kielegat. 

Draoj'ut is om in ut kielegat

KLOKKENBERG KIELEGATS KONZERT - Chassé

Alweer voor de zeventiende keer op rij trapt de philharmonie zuidnederland op vrijdagavond 21 februari carnaval 2020 af met het onvolprezen en altijd verrassende carnavalsconcert in het Chassé Theater. Op de bok staat dit jaar dirigent Hans Leenders. Hans wordt bijgestaan door de prachtige sopraan Kristina Bitenc en de warme tenor Adriano Graziani. De gasten van de philharmonie zuidnederland worden bijgestaan door de mannen van Percossa, uitgeroepen tot beste slagwerkgroep van de Benelux!

Wipneus & Pim - chassé

DJ’s Wipneus & Pim: al ruim een decennium lang het onovertroffen feestconcept waarin het publiek op muzikale wijze in het zonnetje wordt gezet. De tijdsgeest lijkt op het vrolijke DJ - duo geen vat te hebben. Ze draaien simpelweg de leukste dance & classics van de laatste decennia tot de klappers van vandaag, met als uitgangspunt: een positieve energieboost! Het evenement vindt plaats op zaterdag 22 februari van 20.30 tot 00.30 uur. 

Stuiterbal - Mezz

Op carnavalsvrijdag 21 februari 2020 is het tijd voor… Stuiterbal – powered by Rabobank. MEZZ wordt aan de vooravond van carnaval omgebouwd tot hét carnavalsfeest voor de Bredase middelbare scholen. In de Grote Zaal van MEZZ draaien dj’s klassieke carnavalsknallers en stevige feestnummertjes! In de Kleine Zaal is een avondvullende Silent Disco: kies je favoriete muziekkanaal en stuiter tot je erbij omvalt!

Knaltival Carnaval - STRND

Ook in 2020 is Knaltival weer je favoriete carnavalsfeestje! Met dit jaar weer een vette line up van onder andere Feestdjruud, Zanger Kafke en Hitjesdag DJ Team. Tickets zijn verkrijgbaar via http://bit.ly/Knaltivaltickets. Op 22 februari begint dit leuke feestje om 16:00 en het duurt tot 02:00 (deuren sluiten om 23:00).

Brakkensliert - Grote Markt 

Op zondag 23 februari trekt de brakensliert door ’t Kielegat. Heb je meegelopen in je eigen wijk en ben je er klaar voor om jouw creatie aan het grote publiek te laten zien, loop dan gezellig mee in de Kielegatse Brakkensliert! De start is om 13.30 uur op de Haven te Breda en je eindigt om ongeveer 15.45 uur in het Chassé Theater. Daar is vanaf 15.00 uur het Brakkenbal losgebarsten en is om 17.00 uur de prijsuitreiking.

Brakkenbal - Chassé

Na afloop van de Brakkensliert zien we u graag in het Chassé Theater. Op gezellige muziek dansen we onszelf richting de prijsuitreiking van de kinderoptocht.

Groot Kielegats Muziekspektakel - Grote Markt

Na afloop van de Brakkensliert hossen we door in de grootste en gezelligste buitenkroeg van Nederland! Met dj Feestray en dj Dennis en diverse anderen als Ger Couvreur, Denans, Schorre Chef & MCVals, Marco Kraats, Johnny Purple en Vieze Jack warmen we de Grote Markt helemaal op voor Hossen op de Markt.

Hossen op de markt - Grote Markt 

Hossen op de Markt is het grootste carnavalscafé van Nederland!. De straatverlichting van de Grote Markt gaat zondag om stipt 20.00 uur uit. Dat markeert traditiegetrouw de start voor het evenement Hossen op de Markt. Zorg dat je er staat om 20.00 uur! Check facebook.com/hossenopdemarkt.

Grote Optocht - Grote Markt

Tijdens de Grote Optocht van ’t Kielegat zullen om 12.00 uur vanaf einde Haagdijk (Kopse Kant) de wagens starten. Om 11 minuten voor 1 voegen de loopgroepen vanaf de hoek Haagdijk/Prinsenkade in en loopt alles in de juiste volgorde zoals vermeld in de Kontklopper. De tocht volgt de bekende route via de Prinsenkade, de Vismarktstraat en Reigerstraat naar de Grote Markt, om via de Halstraat, Houtmarkt en de Ginnekenstraat, de Keizerstraat op te draaien. Daarna is het via de Oude Vest en de Vlaszak richting de Boschstraat, waar het hele feest eindigt.

Zonnig Club Carnaval - STRND

Hossen maar niet heus, lekker housen dus. Tijdens de vertrouwde zondag van ons geliefde carnaval ontwaakt Zonnig weer voor even uit de winterslaap. De tweede zaal wordt opgeëist tijdens Bizzey's Doe je Dansie Carnaval 2020 en laten de bass weer lekker rollen. Geen carnavalsmuziek, maar het regent wel liters bier en lekker verkleed dansen. Het is carnaval: niks moet, alles mag!

076 BAL - NIE TE TEMMEN! - Mezz

Dit wordt alweer de vijftiende editie van het 076 Bal! Met dit jaar als thema: Nie Te Temmen! MEZZ staat weer bol van de beste Kielegatse kapellen en in de Grote Zaal gaan we los op muziek van onze huis-dj’s en carnavalsartiesten. Volgens goede traditie is er voor iedereen een cadeautje.

Guldenbal - Chassé 

Hét familiefeest van het Kielegat met zo’n 20 Bredase carnavalskapellen. Terwijl opa en oma, papa en mama hossen en proosten kunnen de (klein)kinderen onder professionele begeleiding spelen, tekenen, kleuren en geschminkt worden. Het evenement vindt plaats op dinsdag 25 februari vanaf 13.30 uur.