Winkelgebied De Houtmarkt krijgt Superdry, Rituals en Brandfield

Donderdag zijn de eerste winkel namen bekend gemaakt. Rituals, Superdry en Brandfield worden de drie grote trekkers in het nieuwe winkelgebied, De Houtmarkt. In de voormalige passage komen in totaal 17 winkels te zitten. Hiernaast komen er ook twee daghoreca zaken.

van passage naar winkelstraat

De houtmarktpassage wordt op dit moment nog druk verbouwd. Het winkelgebied krijgt een volledige nieuwe uitstraling. Zo is het ook de bedoeling dat het dak verdwijnt en er geen overkapping meer is. In de toekomst zal het winkelgebied daarom verder gaan als De Houtmarkt. Het zal dan meer lijken op een gewoon winkelstraatje. Dit keer krijgt de houtmarkt een nieuwe entree aan de achterkant bij de Molsparking. Verder zullen de twee normale ingangen een enorme facelift krijgen waardoor De Houtmarkt een stuk aantrekkelijker wordt. 

Er wordt nu gesproken over drie winkels maar daarnaast zijn er nog met verschillende andere partijen contracten getekend. Twee van de drie al genoemde winkels hebben al filialen in Breda. Rituals heeft bijvoorbeeld al twee kleinere winkels in Breda zitten waarvan ze hun filiaal aan de Eindstraat zullen sluiten zodra De Houtmarkt opent. Voor Superdry wordt het hun tweede locatie in Breda en voor Brandfield, die nieuw is in Breda, wordt dit hun vijfde fysieke winkel in Nederland. Verwacht wordt dat in elk geval een deel van de winkels zijn deuren kan openen in mei of juni. 

Sundays heeft begin maart haar deuren al geopend aan De Houtmarkt. De zaak is volledig verbouwd en ze zitten nu in een gloednieuwe ruime studio.