Tags: 3sec.gallery, Chasséparking, vrouwelijke wetenschappers

Vrouwelijke wetenschappers in de spotlight

De 3sec.gallery is een drive-by gallery langs de inrit van de Chassé Parking. Elke drie maanden heeft een nieuwe reeks beelden 3 seconden om een onuitwisbare indruk op je achter te laten. In de nieuwe expositie van 3sec.gallery staan vrouwelijke wetenschappers in de schijnwerpers. Er zijn talloze vrouwelijke wetenschappers, wiskundigen en ingenieurs die geweldige stappen hebben gemaakt in hun vakgebied, maar nooit de erkenning hebben gekregen die ze verdienen.

Gesprekken over deze vrouwen in de wetenschap gaan vaak niet veel verder dan Marie Curie, die als wetenschapper baanbrekend onderzoek deed naar radioactiviteit, maar er zijn nog veel meer van haar collega’s die een plekje in de schijnwerpers verdienen. De posterserie Beyond Curie viert veertig van deze stoere vrouwen, waaronder zestien Nobelprijswinnaressen in natuurkunde, scheikunde en geneeskunde. De felgekleurde posters bestaan uit portretten van de vrouwen, gecombineerd met grafische en wetenschappelijke elementen en symbolen. 

naast marie curie zijn er nog veel meer vrouwelijke wetenschappers die een plekje in de schijnwerpers verdienen

Vanaf september tot 21 oktober is de expositie Beyond Curie: A Celebration of Women in Science te zien. Met de expositie haakt 3sec.gallery in op BredaPhoto waar het thema ’To infinity and beyond’ inspeelt op wetenschap en verbeelding. Beyond Curie is een project van de Amerikaanse ontwerpster en neurowetenschapper Amanda Phingbodhipakkiya. Beyond Curie kreeg eerder aandacht van Fast Company, Smithsonian Magazine, Glamour en Nautilus. De posters werden zelfs gebruikt als protestborden tijdens the March for Science.