Vier restaurants in De Baronie bekroond met Michelinster

Vandaag, maandag 13 januari, presenteerde Michelin haar gids voor 2020. In het De LaMar theater in Amsterdam werden daarbij ook de Michelinsterren 2020 uitgedeeld. Acht restaurants ontvingen voor het eerst een ster, waaronder Zout&Citroen in Oosterhout. 

De Baronie heeft nu vier sterrenrestaurants!

Voor Zout&Citroen in Oosterhout is dit de eerste keer dat ze een ster ontvangen. Voor eigenaren Bram en Patricia Helleman was het een verrassing. Ze hadden zich niet ingeschreven, maar werden gebeld of ze toch naar de uitreiking wilden komen. Streetfood en bier vormen bronnen van inspiratie bij Zout&Citroen, en dat is bij de Michelin-inspecteur zeer goed in de smaak gevallen.

De drie restaurants in De Baronie die zich al eerder sterrenrestaurant mochten noemen, hebben ook alle drie hun ster behouden. Restaurant O&O in Sint Willebrord mocht vorig jaar voor het eerst een ster naast de deur hangen. Het restaurant dat ooit begon als afhaalchinees, is de afgelopen jaren opgeklommen tot top-restaurant. Een bezoek aan O&O staat garant voor een avond genieten van bijzondere, Oriëntaalse gerechten.

Ook restaurant De Zwaan in Etten-Leur werd wederom beloond met een Michelinster. Al voor het 27e jaar op rij wist De Zwaan de fijnproevers van Michelin te imponeren. De chef-kok van de Zwaan laat je graag het beste van ver en het lekkerste uit de streek proeven, terwijl je geniet van de hartelijke sfeer en een wijnkelder die zijn weerga niet kent.

Restaurant Wolfslaar mag zich al sinds 2005 Michelin-bekroond noemen en ook onder nieuwe eigenaar Danny Kovacevic blijft Wolfslaar zijn ster behouden. Toen Danny Kavacevic vorig jaar april de voormalig directeur Ton Pinxten opvolgde, is het concept gemoderniseerd in de aankleding. De beleving in het restaurant is anders, doordat meer gerechten aan tafel bereid worden. De keuken veranderde niet en beviel de Michelin-keurmeester ook dit jaar goed genoeg om de Michelinster te mogen behouden.