Verrassende kerstmarkt op creatief en duurzaam STEK-terrein

De creatieve ondernemers van STEK zijn volop in de voorbereiding voor het jaarlijkse KerstSTEKtakel. Dit jaar op zaterdag 10 december van 16.00 tot 22.00 uur en op zondag 11 december van 13.00 tot 18.00 uur; een kerstmarkt maar dan op zijn STEK’s: duurzaam en creatief. De unieke bouwsels op het terrein worden (nog) sfeervoller verlicht en overal staan vuurkorven en andere verrassend verlichte elementen. 

Lekker rondneuzen dus, met (live-) kerstmuziek op de achtergrond. Of voorgrond, wat je wil. One-man-band Barrel Covers heeft zijn eigenzinnige kerstrepertoire paraat. Kinderen kunnen weer meeliften op het bijzondere stoomtreintje en natuurlijk wordt ook aan de inwendige mens gedacht. En, geen kerstmarkt zonder kraampjes. Creatievelingen bieden originele kerstcadeautjes en zelfgemaakte creaties aan. Op het terrein is een tweedehandskleding- en een vinylhoek. Bij de onlangs geopende STEK-winkel kun je kleding ruilen en op STEK gemaakte producten kopen. Speciaal voor deze markt zijn ook mooie kerspakketten samengesteld, bestaande uit STEK-artikelen.

Leuks en lekkers
Even relaxen in een bijzondere omgeving? Zelfs dat kan op deze kerstmarkt. Coach Marga stelt haar bijzondere werkruimte open: het houtje-touwtje-strogebouwtje. Bij kerstman Matti, in zijn ‘Loods Kop & Co’, kunnen kinderen tegen een kleine bijdrage uit MDF gesneden kerstfiguren versieren. Bij Stam Indoor zet Eva bezoekers aan de slag tijdens haar workshop ‘kerstballen maken van stof’. Honger gekregen? Zoals altijd is er op STEK genoeg te smikkelen! De horeca heeft speciaal voor dit weekend allerlei lekkers bereid. De kerstman, dit jaar vergezeld door zijn vrouwelijk wederhelft, houdt het allemaal een beetje in de gaten. Ook ontbreekt de alternatieve kerststal van Weeshout niet. En heb je na dit alles geen zin om naar huis te gaan, dan blijf je lekker hangen bij Radio Pannekoek voor de after disco party met kerstknipoog. Dj’s Big Egg en Femme Bot maken er een onvergetelijk feestje van!

STEK is een bedrijventerrein voor creatieve ondernemers en kunstenaars, een originele plek in de wijk Belcrum met de ruwe charme van een voormalig industrieterrein en havengebied.