Stedelijk museum Breda is vernieuwd

Het vernieuwde Stedelijk Museum Breda is onlangs weer geopend voor publiek. Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Breda en de regio? Geïnteresseerd in kunst en kunstenaars die verbonden zijn met Breda? Dan ben je hier aan het goede adres.
In het vernieuwde museum is er bovendien altijd iets leuks te doen voor kinderen in gezelschap van ouders, verzorgers en opa’s en oma’s.


De veranderingen zijn te zien in en om het museum. Zelf beschrijft het Stedelijk Museum Breda dat de veranderingen een verbeterd en opgefrist gevoel geven. De opvallende banieren die je al van afstand ziet, geven aan waar je moet zijn. Binnen laat je je tickets scannen bij de mobiele balie. Voor het familieprogramma, audiotours of andere zaken ga je naar de receptie. Met de plattegrond vind je je weg door het gebouw. Even uitrusten en de opgedane indrukken bespreken? Het vernieuwde café is sfeervol en comfortabel en ook aan de jongste bezoekers is gedacht.


Daarnaast zijn er ook nieuwe tentoonstellingen te bewonderen in het museum. De tentoonstellingen in het museum hebben alles te maken met de twee grote thema's: de rijke geschiedenis van Breda en omgeving en de moderne en hedendaagse beeldende kunst. De nieuwe tentoonstelling die er gegeven worden zijn: 


Nieuw logo
Het wolkje in het logo staat voor verandering, dat ook van toepassing is bij het Stedelijk Museum Breda. Het museum wil laten zien dat zij mee veranderen met de wereld om hun heen. Daarnaast willen zij ook laten zien dat een museum veel meer is dan een gebouw. Dit betekent dan ook dat je het Stedelijk Museum Breda steeds vaker gaat zien in de stad, maar ook via internet en sociale media. Verder spelen wolken ook een rol een vele werken van kunstenaars, wat laat zien dat wolken een onuitputtelijke bron van verbeelding is.