Urban Bozz & Betty Bozz - Merk in de spotlight: Weekend Doll


Met de opkomst van Betty Bozz heeft het gerenommeerde Britse merk Weekend Doll een vaste positie veroverd binnen de collectie van Betty Bozz. Ze nemen je graag mee naar het verhaal achter Weekend DollWeekend Doll is een vintage geïnspireerd kledingmerk dat streeft naar tijdloze elegantie en kwaliteit.
De dame achter het merk is Yuriko Usui. In 2012 besloot Yuriko haar passie voor mode te volgen en het merk Weekend Doll was geboren. Yuriko gelooft dat wanneer een vrouw zich goed voelt in wat ze draagt, dit haar gelukkig en zelfverzekerd maakt. Dit gevoel is onbetaalbaar. Volgens Yuriko zou mode moeten gaan over zelfexpressie, kwaliteit en tijdloze elegantie.


Yuriko bewonderde altijd de prachtige silhouetten, stoffen en vakmanschap van kleding uit de jaren 1930, 40 en 50. In die tijd kleedde iedereen zich met aandacht, ongeacht de gelegenheid, en creëerde zijn eigen individuele stijl. Weekend Doll wil je meenemen naar een tijd waarin ze de mooie items in hun kasten koesterden en van generatie op generatie doorgaven, met enkele gedenkwaardige verhalen eraan verbonden. Ook is de kleding van Weekend Doll graag gezien op fantastische swingdancefestivals zoals Twinwood en de klassieke autorace Goodwood Revival.


Je begrijpt waarom het merk Weekend Doll zo goed in hun collectie past. Want ook zij staan voor slow fashion, tijdloze elegantie en waardering voor het vakmanschap.
Ben je benieuwd geworden? Kom dan gauw langs in hun winkel, de zomercollectie is pas binnengekomen, dus de keuze is nu nog reuze!