Nieuwe editie Graphic Matters Summer School staat in het teken van 3D design

Na een succesvolle eerste editie in de zomer van 2021, vindt van 16 tot en met 24 augustus opnieuw Graphic Matters Summer School plaats in Breda. Dit jaar geheel in het thema van 3D ontwerp. Het programma bestaat o.a. uit vier masterclasses, begeleid door toonaangevende ontwerpers: Rob en RobinStudio SpassYONK en Rachel Joy Price

Dankzij steun van Keep An Eye Foundation organiseert Graphic Matters elke zomer een uniek programma bestaande uit masterclasses, lezingen en excursies voor de jonge ontwerper. Het programma biedt ruimte voor zelfontplooiing, het verbreden van professionele vakkennis, het vergroten van een internationaal zakelijk én sociaal netwerk en het ontdekken van Breda en creatieve makers. 

Sfeerimpressie Summer School 2021 | Foto door Rosa Meininger 

De Graphic Matters Summer School sluit aan bij actuele thema’s en vraagstukken uit het werkveld. Tijdens de masterclasses gaan experts uit het vak dieper op deze thematiek in en gaat een selecte groep deelnemers drie dagen op een artistieke en inventieve manier samen met hen aan de slag. De masterclasses vinden plaats in De Uitvindfabriek aan de Terheijdenseweg in Breda. Deze voormalige snoepfabriek is nu een inspirerende evenementenlocatie voor jong en oud waar techniek, vernieuwing en duurzaamheid samenkomen. 

Dit jaar staat Summer School in het teken van 3D design - in de breedste zin van het woord. Sinds de eerste ontwikkelingen in de jaren ’60, heeft de techniek zich weten te evolueren tot een ruime keuze in software om CGI objecten en werelden te creëren. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie hiervan wordt het steeds vaker door vormgevers op uiteenlopende en vernieuwende manieren ingezet. 3D Design kan visuele variëteit aanbrengen in het werk, krachtig de nadruk leggen op specifieke elementen en het (tweedimensionale) beeld een nieuw leven in blazen. Het laat je verder kijken dan het vlak voor je; het laat je de ruimte om je heen zien. 

Aanmeld procedure
In plaats van direct een ticket te kopen, worden deelnemers geselecteerd op basis van hun motivatie. Graphic Matters streeft er naar om een zo divers mogelijk publiek de kans te bieden om nieuwe skills te leren, en hecht daarnaast ook grote waarde aan saamhorigheid. Deelnemers bouwen niet alleen aan hun eigen skills, maar werken ook met de andere deelnemers samen. Naast de masterclasses is er een uitgebreid randprogramma (gratis voor masterclass deelnemers).

Per masterclass zijn een beperkt plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan t/m 4 juli, in week 27 wordt bekent gemaakt wie geselecteerd zijn. Dankzij de steun van Keep an Eye Foundation kunnen ontwerpers tegen een kleine vergoeding deelnemen aan de masterclasses, per masterclass €150,- voor studenten en €250,- voor professionals. 

Sfeerimpressie masterclass Graphic Matters 2019 | Foto door Rosa Meininger

Programma 

Inschrijven kan via de website van Graphic Matters: https://graphicmatters.nl/summer-school-2022/ 

Over Graphic Matters
De projecten van Graphic Matters laten je stilstaan bij het belang en de impact van beeldcultuur in onze maatschappij. Ze stimuleren gebruikers om de wereld kritisch te bekijken en urgente vraagstukken te benoemen. Dit doen ze met verschillende evenementen, waaronder een festival en rondreizende exposities, maar ook met de Summer School. 

Over Keep an Eye Foundation
De masterclasses worden mede mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation, een Nederlandse stichting gewijd aan talentontwikkeling die landelijk verschillende organisaties ondersteunt. Deze gedeelde ambitie heeft geleid tot een driejarige samenwerking bestaande uit een jaarlijks aanbod van diverse masterclasses.