Nieuw in Breda: Bühne - in samenwerking met BANK15

Kansen bieden aan makers en ondernemers. Dit is de missie van de Bredase ondernemer Ivo Boschman met Bühne, een nieuwe hotspot aan de Sint Janstraat 11 in Breda. Bühne Breda is geïnspireerd op de missie van BANK15 en vandaag werd deze samenwerking bekrachtigd. Hiermee wil Ivo doorgaan met wat BANK15 is gestart in Breda. Door de verkoop van het exploitatie-onderdeel van BANK15, was dit voor Ivo de kans om zijn eigen droom te starten. Bühne is een plek waar makers en ondernemers worden ondersteund en actief wordt bijgedragen aan de ontwikkeling van creatief talent en cultureel ondernemerschap in Breda.

Bühne, een nieuwe hotspot
“Het motto van Breda is ‘Breda brengt het samen’ en als echte Bredanaars gaan we dat ondersteunen,” aldus Ivo Boschman. Een ontmoetingsplek die ruimte biedt voor initiatieven, grensverleggend ondernemerschap, creativiteit en maatschappelijke impact. “Ik houd van gezelligheid en het ontmoeten van nieuwe mensen. Dat is precies de sfeer die ik met Bühne wil neerzetten voor makers en ondernemers. Een podium voor creatief talent in muziek, kunst en cultuur, terwijl je geniet van een hapje en een drankje. Je wilt hier straks nooit meer weg. Er gebeurt iedere week weer wat anders,” zegt Ivo Boschman. “Met een eigen identiteit wil ik, geïnspireerd op de visie van Jerry Opier (oprichter BANK15), op deze plek verder gaan. Ik heb gezien hoe we het verschil kunnen maken tijdens mijn werkperiode bij BANK15.”

Samenwerking
Door de herstructurering, waarbij BANK15 haar exploitatie verkocht, besloot Ivo Boschman zijn kans te pakken. Jerry Opier: “Ik ben trots op Ivo dat hij deze stap heeft genomen en dat we in Breda ons werk kunnen voortzetten. Toen we besloten ons model te herstructureren, waren we op zoek naar de juiste partner. Met deze samenwerking hebben we die gevonden en zorgen we met BANK15 dat we doen waar we sterk in zijn: ontwikkeling en ondersteuning van makers die een belangrijke rol spelen voor de leefbaarheid van de samenleving”

Restaurant, bar, Kurriebaas en koffie
Het oude pand van Intersport Brejaart is inmiddels volledig ingericht als horeca-, expositie- en podiumlocatie. Wanneer je de trap afdaalt, kijk je direct op de keuken waar de Kurriebaas, Bas Heijmans, zijn domein heeft gemaakt. Hier bereidt hij verschillende gerechten voor lunch en diner. Ondersteund door keukenassistenten die begeleid worden naar vast werk. ‘Hier kan ik doen waar ik van hou, mooie gerechten maken, experimenteren en zorgen dat mensen met een glimlach naar huis gaan’ aldus Bas Heijmans. De keuken van Bas is bekend in Breda, maar bij Bühne heeft Bas de kaart aangevuld met verschillende gerechten die verder gaan dan zijn heerlijke curries. “Binnenkort pakt ook mijn neef, Gijs Streefkerk, het podium en sluit hij aan bij ons concept. Hij zal de bovenverdieping gaan inrichten als koffiecorner, met zijn eigen ‘Nephew Coffee’ onderneming, hoe tof is dat!”, voegt Ivo toe.

Podium voor kunst en cultuur.
De Bühne is dé plek van de stad voor kunst en cultuur - om te exposeren, evenementen en bijeenkomsten te organiseren en op te treden. Ivo Boschman: ”Een plek waar makers hun werk, hun droom, of zichzelf kunnen laten zien. Binnen het gedachtegoed van BANK15 willen wij als de Bühne de plek blijven voor makers. Dus meld je aan of kom even langs, dan plannen we jouw moment om te ‘shinen’.”

KennisBANK
Vanaf maart start BANK15 in samenwerking met Bühne ‘de Kennisbank’. Met het project richten wij ons op het geven van een impuls aan de duurzame ontwikkeling van het Bredase/Brabantse cultuursysteem, nu en in de toekomst. Door makers kansen te bieden en toegang te geven tot een professioneel podium en relevante kennis van binnen en buiten de culturele sector aan te dragen. Waardoor het publiek via dat podium juist kan genieten van een uitgebalanceerde artistieke programmering, met al het moois dat de makers hen te bieden heeft. Het gehele programma komt binnenkort online op de vernieuwde websites van BANK15 en Bühne.

Bühne crowdfunding
Samenwerken is voor de Bühne een belangrijke pijler en daarom bieden zij de gelegenheid om het podium van de stad te ondersteunen. Via crowdfunding kun al je vanaf een paar tientjes partner worden van de Bühne. Check de website (www.crowdaboutnow.nl/bredaaspodium) hoe je kunt bijdragen aan het nieuwe Bredase podium voor creatief talent.