In ons mooie Breda staat duurzaamheid centraal

In ons mooie stad Breda staat duurzaamheid steeds meer centraal. De stad wordt letterlijk steeds groener en op lange termijn wil de gemeente Breda ook CO2 neutraal worden. Een groot gedeelte van de bedrijven uit Breda ondernemen op een duurzame manier en hier komen elke jaar steeds meer bedrijven bij. Op zaterdag 18 december worden duurzame ondernemers uit het centrum van Breda in de spotlight gezet. 


Wij kleuren Breda groen tijdens Green Saturday op 18 december. Ruim 50 bedrijven in het centrum van Breda vallen in de categorie duurzaam ondernemen. De bedrijven worden online,  middels een mooie en informatieve blog, en fysiek in de winkels uitgelicht over het duurzame ondernemen. Lees hier onze blog en leer meer over de duurzame initiatieve van het centrum van Breda.

Zo’n 100 bedrijven uit geheel Breda doen mee aan de actie ‘winkel open - deuren dicht’ om energie te besparen in deze koude maanden. Alle bedrijven zijn herkenbaar aan het groene logo; Natuurlijk zijn wij open, de deur is alleen dicht om energie te besparen. Naast dit eerste initiatief  haken ook zo'n 100 bedrijven aan op de actie van Zero Waste Nederland door een sticker te gebruiken waarop het bedrijf aangeeft dat het geen probleem is om je eigen verpakking mee te nemen. Dit is natuurlijk een initiatief die de laatste jaren steeds vaker naar voren komt.   

Duurzame initiatieven in Breda 
Steeds meer horecazaken zijn aan het verduurzamen. Dit zien we terug in de inkoop van duurzame en lokale producten, energiebesparende maatregelen, het tegenaan van wegwerpplastic, het scheiden van afval, biologische producten en ook het serveren van minder vlees. De laatste jaren zijn de plastic rietjes bij veel horecazaken afgeschaft en wordt er gebruik gemaakt van herbruikbare materialen en methodes.

Ook zijn veel mensen bezig met het verduurzamen van hun huis. De zaken zoals isolatie en zonnepanelen zijn heel duurzaam gericht. De inrichting van je huis heeft ook een grote impact op de duurzaamheid, denk aan gerecyclede materialen en duurzame vloeren . Ook veel winkels hebben steeds meer duurzame initiatieven zoals recyclen van materialen, tweedehands artikelen of handgemaakte kleding. Ook in de beauty industrie zie je steeds meer biologische en vegan producten. 

Wil jij meer duurzame ondernemers ontdekken? Bekijk dan hier alle winkels of horeca. Koop lokaal en koop duurzaam. Fijne feestdagen!