Havenfeesten Breda 2024 – Drie Maal is Scheepsrecht

De zomer staat eindelijk voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse Havenfeesten in Breda! Het driedaagse festival wordt gedragen door de horeca rondom het havengebied. Dit jaar vinden de feesten plaats op 16, 17 en 18 augustus en het belooft wederom een van Breda’s hoogtepunten te worden. Met de slogan "drie maal is scheepsrecht" pakken ze groots uit tijdens deze derde editie.


Een weekend vol muziek, activiteiten en plezier
Van 11:00 tot 23:00 uur kunnen bezoekers genieten van een gevarieerd dag- en avondprogramma. Nieuw dit jaar is het uitgebreide dagprogramma, met activiteiten zoals de “Ibiza Zomermarkt” waar je kunt struinen langs 40 kraampjes met hippe kleding, accessoires, handegemaakte beeldjes, yoga matten en nog veel meer. Daarnaast staan er 10 verschillende foodtrucks verspreid over de haven, komt de brandweer langs voor een tentoonstelling en kun je op zondag bij ’t Zusje gratis airbrush-tattoos laten zetten.

Als klap op de vuurpijl is er een exclusieve activiteit toegevoegd: magneetvissen in de haven met de bekende TikTokker Timohdie! Deze activiteit, die plezier voor de jeugd biedt, moet ook zorgen voor bewustwording van duurzaamheid. Aanmelden kan door een mail te sturen naar inschrijven@havenfeestenbreda.nl

Uitgebreide horecabeleving
Dit jaar doen nog meer horecazaken mee aan de Havenfeesten, waaronder Big Belly, waar je je kunt laten verrassen met meer dan 30 verschillende bieren op het terras, en Café Lievense. “Voor het eerst is er de mogelijkheid om de hele Prinsenkade bij de Havenfeesten te betrekken, dankzij het nog lopende bouwproject de Nieuwe Mark. Wij gaan een live-muziekprogramma neerzetten met op vrijdagavond een jamsessie met de Boys van Live Request en op zaterdagavond een band. We sluiten ons ook aan bij de Ibiza-markt aan de Prinsenkade met allerlei kraampjes en foodtrucks,” aldus Nils Lievense.

Vijf muziekpodia aan de haven
De Havenfeesten zouden niet compleet zijn zonder muziek. Dit jaar zijn er maar liefst vijf podia verspreid over de haven. Van nationale live-acts tot lokale dj’s, er is voor ieder wat wils. Op de pontons bij Spinola, het plein van de Huiskamer, de Silent Disco stage op de boot van Spinola, Ergens in Breda met een sing&songwriter-podium en de intieme setting van Café Lievense binnen, welke ondertussen zeer bekend is bij liefhebbers van live muziek. De inhoud van het programma wordt langzaam aangekondigt. Zo weten we al dat de Q-MUSIC – FOUTE PARTY 4 uur op zondag terugkomt bij Spinola en staat op de zondag enkel vrouwelijke dj’s en artiesten op het podium van de Huiskamer. 


Het volledige programma inclusief time-table vindt je op www.havenfeestenbreda.nl

Mis het niet
Mis deze derde editie van de Havenfeesten Breda niet! Markeer 16, 17 en 18 augustus in je agenda en kom genieten van een onvergetelijk weekend vol muziek, gezelligheid, cultuur en plezier.