EURO-TOQUES X INGENHOUSZ BREDA

Maandag 4 oktober is Ingenhousz Breda hét verbindingspunt voor alle bekende Nederlandse chefkoks die aangesloten zijn bij Euro-Toques NL. Leden van Euro-Toques onderscheiden zich van de hedendaagse horeca door voornamelijk gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen om de kwaliteit en smaak van gerechten te waarborgen. Tijdens deze dag zullen onze chef-koks David van de Gevel en Paul Kool geïnaugureerd worden. Hiermee verklaren zij zich te houden aan de ‘Code van Eer’, waarin staat dat in de keuken gebruik gemaakt wordt van natuurlijke streek- en seizoensgebonden producten.

 

David en Paul vinden het belangrijk om terug naar te gaan naar de natuur, zonder het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Bovendien garanderen ze dat het Ingenhousz menu vol staat met verse regionale en seizoensgebonden producten. Bij Ingenhousz Breda wordt ambachtelijk gekookt. De samenwerking met lokale, streng geselecteerde en landelijke producenten die voldoen aan de huidige duurzaamheid keurmerken, staan garant voor kwaliteit, smaak en behoud van culinaire tradities. Extra bijzonder is dat Ingenhousz het enige restaurant van Breda is dat zich aansluit bij dit genootschap. 

Op deze dag is iedereen tussen 16.00 en 18.00 uur van harte welkom aan het Dr. Jan Ingenhouszplein 42. Er zijn op deze middag zo’n 18 marktkraampjes uitgestald, waar verschillende producenten zijn/haar Euro-Toques waardige streekproducten presenteren. We’re looking forward welcoming you the new school way!