Schat aan kunst, antiek en design op ART Breda

Van zondag 10 tot en met zondag 17 april as. wordt de sfeervolle kunst- en antiekbeurs wederom in het speciaal daarvoor gebouwde paviljoen op het Chasséveld gehouden. Ruim 90 gerenommeerde handelaren in oude kunst en antiek en hedendaagse galerieën afkomstig uit Nederland, België, Luxemburg, Italië, Spanje en Duitsland tonen en verkopen er bijzondere stukken uit hun collecties. 

900m2 kunst & antiek

ART BREDA heeft zich in enkele jaren een plaats verworven in de top van de kunst- en antiekbeurzen in de Lage Landen. Nu de AFSH in Rosmalen dit jaar geen doorgang vindt is ART BREDA de enige voorjaarsbeurs voor kunst en antiek in Noord-Brabant. Gezien de stijgende lijn in de bezoekersaantallen is de verwachting dat dit jaar voor het eerst de 20.000 wordt bereikt. 

In de imposante maar sfeervolle hal met een oppervlak van ruim 9000 m2 vindt de bezoeker een breed aanbod aan kunstobjecten. ART BREDA biedt een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden.  Belangrijke handelaren in oude schilderkunst, algemeen antiek, 20ste eeuws design, Chinese kunst, Art Deco en specialisten op het gebied van klokken, juwelen, zilver en prenten presenteren hun recente aanwinsten. Ook de sectie moderne en hedendaagse kunst is zorgvuldig geselecteerd en omvat een breed scala van hedendaage schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie.

Selectie en keuring
De exposanten van oude kunst en antiek op ART BREDA zijn geselecteerd door het bestuur. De sectie hedendaagse kunst is beoordeeld door een commissie van experts op het gebied van hedendaagse kunst. De authenticiteit en kwaliteit van het aanbod aan kunstwerken en andere objecten wordt voorafgaand aan de opening van de beurs gecontroleerd door deskundige keuringscommissies, bestaande uit experts op uiteenlopende vakgebieden, zoals antiek zilver, juwelen, oude en klassiek moderne kunst, Aziatische kunst etc.

Op woensdagavond 13 april slaan ART BREDA en De Zwaan de handen ineen voor een zeer bijzondere avond; ART BREDA met ster. Het beursrestaurant wordt voor één avond overgenomen door Roland Peijnenburg en zijn chefs van De Zwaan. Zij zullen een voortreffelijk en verrassend vier gangen diner serveren dat speciaal is samengesteld voor ART BREDA, uiteraard met bijpassende wijnen. Reserveren is aanbevolen en kan via http://www.restaurant-dezwaan.nl/reserveren  o.v.v. ART BREDA.

Expostie Beeldjagers in samenwerking met MOTI, Breda’s Museum en BredaPhoto
Het is inmiddels traditie dat op ART BREDA een bijzondere tentoonstelling ingericht. De Bredase kunstinstellingen MOTI, Breda’s Museum en BredaPhoto slaan de handen ineen voor een unieke presentatie van de expositie Beeldjagersop ART BREDA: bijzondere beeldverzamelingen en het verhaal erachter. Beeldjagers zijn mensen die verzamelingen aanleggen van foto’s met thema’s die hen intrigeren: wachtende honden, Mickey Mouse portretten in alledaagse objecten... Beeldjagers hebben oog voor het (on)alledaagse, zo blijkt uit de vele collecties op het online platform beeldjagers.org. De meest opmerkelijke beeldverzamelingen worden gepresenteerd tijdens ART BREDA in de expositieruimte met standnummer 29.

Data en openingstijden ART BREDA
LocatieChasséveld, Breda
Opening zaterdag 9 april 14.00 – 21.00 uur (alleen voor genodigden en pers)
Beursdata zondag 10 t/m dinsdag 12 april: 11.00 - 18.00 uur
openingstijdenwoensdag 13 t/m vrijdag 15 april: 12.00 -  21.00 uur
zaterdag 16 en zondag 17 april: 11.00 -  18.00 uur
Toegangsprijs  € 15,-, jonger dan 18 jaar: € 10,- kinderen onder begeleiding tot 12 jaar gratis
Websitewww.artbreda.nl