Recap Breda Jazz Festival 2024

Afgelopen dagen heeft Breda de 52ste editie van het Breda Jazz Festival gevierd! Het feest begon donderdag op de Grote Markt, waar een regen van confetti de opening van het festival vierde, een traditie die de unieke energie van dit jaarlijkse evenement symboliseert.

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei stond Breda in het teken van het Breda Jazz Festival. Tijdens het festival kon je naar meer dan 200 verschillende concerten verspreid over de 20 podia. Elk podium kent een eigen karakter en muziekstijl. Van enorme optredens bij Spanjaardsgat tot intiem bij 'T Sas.

Berget Lewis, een ware koningin van de Nederlandse soul, stond op het Kerkplein om het festival af te trappen. Het plein liep stond vol met dansend publiek en haar krachtige stem en meeslepende optreden heeft de toon gezet voor de rest van het weekend. 

Terwijl de muziek door de straten van Breda klonk, kwamen jazzliefhebbers samen op verschillende podia verspreid over de stad. Van intieme jazzclubs tot levendige buitenpodia. Het festival bood een diverse line-up, variërend van traditionele jazz tot moderne fusion. De meeste bezoekers liepen heel de dag op en neer tussen alle podiums om overal even te kijken. 

We hadden ons geen betere weersomstandigheden kunnen wensen! De bezoekers hebben iedere dag genoten van hoge temperaturen en veel zon. Vanaf het Valkenbergpark, BAAI en de haven kon je met de pendelboot op en neer naar de verschillende stukken in Breda. Een heel leuk initiatief van Breda Jazz Festival en een mooi moment om het festival te beleven vanaf het water. 

Nieuwe podia
Naast de bekende podia waren er dit jaar ook twee nieuwe podia op het Kasteelplein. Bij het Visker podium Kasteelplein Noord was een enorme dansvloer waar dansers de hele dag konden swingen. Podium Kasteelplein Zuid, te vinden naast het ruiterstandbeeld van koning-stadhouder Willem III, had een typisch Bredaas karakter. Natuurlijk hadden we dit jaar weer alle bekende podiums zoals hierboven het podium op de Havermarkt waar je de hele dag kon dansen en niet te vergeten: Sangria drinken!

Stappen & Shoppen podium 
 Stappen & Shoppen had dit jaar voor het eerst een podium, met een prominente plek midden op de haven! Sinds 2024 zijn wij verantwoordelijk voor de socialmedia kanalen van Breda Jazz Festival. Afgelopen maanden heeft Stappen & Shoppen samen met het team van Breda Jazz Festival gezorgd voor mooie content op de kanalen om alle bezoekers te enthousiasmeren voor het festival.

Terwijl de avond viel, verlichtten de prachtige lichten van het Spanjaardsgat de nacht, een passend decor voor de laatste noten van dit onvergetelijke evenement. Breda is de afgelopen dagen druk bezocht door alle feestende bezoekers. Swingen, plezier maken, genieten van de gezelligheid en de zon. Tot in de late uurtjes werd er gedanst op straat. We kijken terug op fantastische dagen én gelukkig hebben we de foto's nog! 

Bekijk de foto's in onderstaande map om het Breda Jazz Festival weer even opnieuw te beleven, check ook de Breda City App Instagram en de Breda Jazz Festival socials voor foto's en reels. Tot volgend jaar!