Nieuw café Lievense; een knipoog naar de traditionele Engelse pub!

Afgelopen weekend opende bruin café Lievense op 8 april haar deuren. Sinds 1980 is dit pand in bezit van de familie Lievense, nu is het aan Nils om er een goed lopend bruin café van te maken. In 2017 kwam het pand in handen van L.W. Lievense junior, die in samenwerking met zijn zoon N.A. Lievense besloot om de begane grond van het pand haar oude élan en horecafunctie weer terug te geven. Inmiddels staat er een fraai tijdloos bruin café met een knipoog naar de traditionele Engelse pub. Waar jong en oud welkom is om te genieten van koude speciaal biertjes.

EEN TIJDLOOS BRUIN CAFÉ VOOR JONG EN OUD! 

De oude Bredanaren kennen het pandje misschien nog van vroeger; hotel 'het wapen van Nassau' was een waar begrip in de stad. In deze periode stond er zelfs een kerkje aan deze kant van de Haven. Menig Bredanaar is hier getrouwd. Een pand met een horeca-geschiedenis. Na sluiting van het hotel diende het pand langere tijd als prachtig kantoor voor verschillende bedrijven. Wij zijn blij dat familie Lievense de horeca-geest weer terug in het pand brengt. 

Het café is aan de haven gelegen, op Prinsenkade 7. Mede daardoor is het een heerlijke plek om te genieten van het zonnetje. Op de voorgevel zijn uitklapbare banken waar in de zomer een terras komt te staan, hier kun je genieten van de ochtendzon. Later op de dag kun je je begeven in de tuin, waar in de zomer picknick tafels komen te staan. Nils vertelt ons dat dit een van de langste zon-spots van Breda zal zijn. 


Bij Lievense kan alles, van poolen tot voetbal kijken, van genieten van live muziek tot vertoeven in het avondzonnetje. Natuurlijk niet zonder een lekker hapje en drankje. Diverse (speciaal)bieren, scherpe prijzen en een variëteit aan heerlijke hapjes. Nils wil dat het café de uitstraling van een Engelse pub heeft, met een knipoog; verwar ze dus niet met een Ierse pub of sportsbar. Lievense is eigentijds en eigenwijs, een geheel eigen concept. 

speciaalbieren en Een knipoog naar de engelse pub