Podium Bloos opent deuren van broedplaats tijdens ‘Ogentroost’

Veel van de activiteiten van Podium Bloos zijn niet direct zichtbaar voor de buitenwereld, maar vinden plaats achter de schermen. Daarom zet het theater de deuren van haar creatieve broedplaats vier keer per jaar wijd open tijdens ‘Ogentroost’. Een avondvullend programma waarin publiek de kans krijgt om te proeven van nieuw, spraakmakend werk van talentvolle theater- en dansmakers op ongewone locaties in het unieke pand aan de Speelhuislaan. Op vrijdag 13 maart presenteert Bloos werk van choreografe Marie Goeminne, choreografe Jija Sohn, theatermakers Mees Walter & Anoek Oostermeijer en schrijfster Dieuwke van Turenhout. 

een kijkje achter de schermen bij podium bloos

The Lost Art of Grief | Marie Goeminne (dans) 
Marie Goeminne weet onderwerpen in haar voorstellingen aan te snijden waarover men niet makkelijk praat. In The Lost Art of Grief staat haar fascinatie voor verdriet en de menselijke beleving van verdriet centraal. In deze intieme dansvoorstelling reis je mee in de wereld van twee vrouwen. Vanuit hun verdriet pogen ze elkaar te vinden en te ontmoeten. Het publiek wordt getuige én onderdeel van het pijnlijke onvermogen, maar ook van de immense verbinding die verdriet met zich mee kan brengen.


Foto: Jocelyne Moreau

Our Life in Color | Mees Walter & Anoek Oostermeijer (theater) 
De seksuele voorlichting die ze op de middelbare school kregen hield niet over. Vandaar dat theatermakers Mees Walter en Anoek Oostermeijer er een voorstelling over maakten: Our Life in Color. Aan de hand van feiten en persoonlijke verhalen geven Mees en Anoek je een seksuele voorlichting die wél compleet is. Het gaat in hun voorstelling Our Life in Color namelijk óók over seksualiteit buiten de ‘hetero-norm', genderdiversiteit en hoe je met elkaar omgaat in een relatie of tijdens seks.

F L O W | Jija Sohn & Yurie Umamoto (dans) 
Jezelf volledig onderdompelen. Jezelf overgeven aan een wereld waar schijnbaar niets is, maar alles kan ontstaan. Performer en danser Yurie Umamoto surft op een ketting van sensaties, fysieke en ruimtelijke beelden komen en gaan. In F L O W onderzoekt ze samen met de Koreaans-Japanse choreograaf Jija Sohn mechanismen rondom het begrip schepping. Willen leven is een drive, sterven een middel om steeds opnieuw te kunnen beginnen.

Dieuwke van Turenhout (literatuur) 
Dieuwke schrijft, zo veel en zo vaak mogelijk. Met haar familie heeft ze bijna tien jaar in verschillende landen gewoond, zowel in Azië als Europa. Haar verhalen moeten zich wel overal kunnen afspelen, want dat doet het leven ook. Ze voelt zich aangetrokken tot de buitenstaander. December 2018 verscheen haar debuut Olifanten warm Houden, een verzameling korte verhalen. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek. Tijdens Ogentroost draagt zij hier een kort fragment uit voor.

Programma:
- The Lost Art of Grief | Marie Goeminne (dans)
- Our Life in Color | Mees Walter & Anoek Oostermeijer (theater)
- F L O W | Jija Sohn & Yurie Umamoto (dans)
- Dieuwke van Turenhout (literatuur)

Vrijdag 13 maart 2020, 20.00 uur
Podium Bloos, Speelhuislaan 153
Normaal : € 13,-
Student : € 7,50
We Are Public : Gratis (alleen deurverkoop)

Kaarten koop je hier