Ouwe Jongens Krentebrood - Best Customer Experience Award

De winnaars van de prestigieuze Dutch Retail Experience Awards zijnbekend gemaakt op het Amsterdam Fashion Trade Event – Modefabriek. Deze onderscheiding wordttoegekend aan eigentijdse winkelformules, die het toekomstige winkelbeeld zullen bepalen,en wordtuitgereikt door Goodbrandz en InspiringStories.nl ism met een vakjury.

Robbies uit Den Bosch, Dedicated uit Nijmegen, Suhka uit Amsterdam, Omoda uit Zierikzee, Butcher of Blue uit Hoogland, Jansen Noy uit Sevenum, Mansion 24 uit Apeldoorn, Brainy Days als online store en Juttu uit Antwerpen hebben op zondag 10 juli de Dutch Retail Experience Awards uitgereikt gekregen. De Awards zijn verdeeld in verschillende categorieën waarin het onderscheidende belevenis concept van de winkel centraal staat.

Daarnaast hebben Coef uit Nijmegen, Ouwe Jongens Krentenbrood uit Breda, Nunc uit Hardenberg,Raymond Groot uit Hoorn, Men Cave uit Oss, De Heeren. van Rinsma uit Gorredijk, Bouclé uit Spakenburgen Brainy Days de publieksprijzen in ontvangst genomen.

De Best Customer Experience Awards bestaat uit vijf categorieën. De verschillende categorieën zijn: Overall Concept, Women, Men, Jeans en Leather & Shoes. De Best Customer Experience Awards worden toegewezen aan de retailer die zich actief bezighoudt meteen bijzonder onderscheidend vermogen, zoals klantbeleving op basis van interieur, verkoopadvies, merken- en productaanbod, duurzaamheid, gebruikmaking van social media en events. Een winkel die aan al deze facetten aandacht besteedt en hierin een goede mix weet te vinden.

De Retail Excellence Award wordt toegekend aan de gevestigde, gerenommeerde retailer die zich onderscheidt in langdurige klantenbinding door gedurende de jaren mee te gaan met de ontwikkelingen van deze tijd. Vele oude winkelconcepten blijken in deze tijd niet meer levensvatbaar te zijn. Daarom lovenswaardig dat deze winkel(s) mee weten te bewegen met de veranderde klantvraag en –verwachtingen.

De Most Innovative Store Award, wordt toegekend aan de jonge retailer die minder dan vijf jaar actief isen uitblinkt in originaliteit. Een winkel die een eigentijdse en unieke winkelformule heeft neergezet.

De Online Experience Award is bestemd voor de webshop die een unieke online beleving neerzet voor de consument, vernieuwende faciliteiten en inspiratie biedt voor de online bezoeker.

De European Retail Experience Award is bedoeld om de Nederlandse retailers te inspireren. Er zijn in Europa veel innovatieve en unieke winkels, door deze in kaart te brengen, kunnen we de Nederlandse retailers prikkelen.

Tot slot gaan de Publieksprijzen (onderverdeeld in dezelfde categorieën) naar de retailers, die de meeste stemmen heeft geworven bij het publiek via een online stemformulier van Dutch Retail Experience Awards. De prijzen zijn voor de vijfde keer uitgereikt, met medewerking van exclusieve mediapartner Textilia.

........................................................................

Best Customer Experience Award – Men (Jury rapport & Publiek rapport)

Plaats 1 Publieksprijs. Ouwe Jongens Krentenbrood – Breda
Plaats 3 Juryprijs

Deze store ziet er lekker uit, een ruim opgezette winkel die goed aanvoelt. Soms is het voldoende om de ambiance tecreëren en hoef je weinig toe te voegen. Teveel kan ook afleiden van de real business, mooie spullen verkopen, endaar hebben zij een goede balans in gevonden. De consequent doorgevoerde ‘Old school Basis style elementen’ endito reclame uitingen geven het gevoel van een prettig en herkenbaar handschrift.