Oh wat een jaar! KolenMeesters 1 jaar!

April 2023, openden De KolenMeesters, onder bezielende leiding van Thuan en Erny, voor het eerst haar deuren. Het begon met een kleinschalig lunch buffet voor een autogarage. Maar al snel draaiden ze ook partijen van boven de 200 man in hun unieke restaurant aan de Veilingkade. Van de buitenkant lijkt het misschien niet zo veel, maar als je met één voet binnenstapt, word je aangenaam verrast en weet je even niet waar je moet kijken.

Bij De KolenMeesters kun je terecht voor heerlijk afwisselend eten. Op het menu vind je (dry aged) vlees, vis en vega(n) gerechten. Van snack tot dessert, is het goed verzorgd. Zij koken met verse producten, die seizoen gebonden zijn. “Bij De KolenMeesters willen we graag het ‘ouderwetse’ horecagevoel terugbrengen. Kwalitatief goed eten, overspoeld met gastvrijheid, voor een leuke prijs. Dat is wat wij bieden.”

Het afgelopen jaar is De KolenMeesters, flink bezig geweest met zichzelf op de kaart te zetten in Breda. En dat is goed gelukt. De aanvragen voor partijen en caterings stromen binnen en het restaurant zit regelmatig goed vol. De thema-avonden, zoals Bo Nam (Vietnamees eten), Kreeft en Oester of onbeperkt kaasfondue, worden druk bezocht. Ook is er in het hoogseizoen vaak livemuziek of een DJ aanwezig.

Maar De KolenMeesters koken niet alleen maar binnen de deuren van hun restaurant. Ze zijn ook regelmatig te vinden op festivals zoals Brewda, bij brouwerij Frontaal en ze stonden op foodtruck festival Bumperkluiven. Ze zijn hierbij te herkennen aan hun eigen omgebouwde paardentrailer!


Afgelopen 12 april, hebben De KolenMeesters, hun 1-jarig bestaan groots gevierd. Dit deden zij met een uitgebreid BBQ-buffet, zoals je dat van de Meesters gewend bent. Er waren drie verschillende barretjes, waaronder een van brouwerij Jopen. Ook waren er verschillende live bandjes die optraden. En werd er volop gedanst op de swingende muziek van de DJ’s.


Bij De KolenMeesters kan eigenlijk alles en is heel veel bespreekbaar. Ze houden graag van omdenken en zijn niet bang om hun handen uit de mouwen te steken.
De heren én de rest van het team, kijken met trots terug op het afgelopen jaar en gaan met veel energie en moed hun tweede jaar tegemoet. Kom je gezellig langs voor lunch, borrel of diner? Bekijk hier de menukaart.