Nieuwe eigenaar van Café de Bruine Pij in Breda

Café de Bruine Pij is al sinds jaar en dag een begrip in Breda. Roy Hoogmoet begon hier in 2006 als glazenhaler en werkte zich al snel omhoog tot bedrijfsleider. Na een korte stop in 2018 keerde hij in 2022 terug en sinds dit jaar mag hij zich eigenaar van Café de Bruine Pij noemen. Wij spraken Roy over zijn plannen met deze iconische kroeg. 

Wat betekent de Bruine Pij voor jou?
De liefde voor de Pij en het fantastische team heeft ervoor gezorgd dat ik weer ben teruggekeerd naar mijn tweede thuis. De Bruine Pij brengt verbinding aan heel veel mensen. Het is een plek waar ik mij thuis en veilig voel. De gasten die er komen, het personeel wat er werkt, alles klopt! Het is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en daarom voor velen een plek waar herinneringen gemaakt worden.

Hoe voelt het om nu eigenaar te zijn van de kroeg waar je zo lang geleden bent begonnen?
Trots! De Pij is een begrip in Breda en daarbuiten. Het is een droom die uitkomt dat ik hem over heb mogen/kunnen nemen. Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen van Meyer Horeca Groep. Ik ken de Pij natuurlijk van binnen en buiten en ben al zo lang verbonden aan het café dat het mijn tweede natuur is geworden.

Wat zijn je plannen met de Bruine Pij?
Het instituut “de Pij” verder opbouwen. Zorgen dat iedereen zich welkom voelt en zal blijven voelen. Een café heeft liefde en aandacht nodig en samen met mijn team denk ik dat we dat al heel goed aan het doen zijn.