Monique van Beek nieuwe directeur Podium Bloos

Monique van Beek (1970, Gilze Rijen) begint per 16 augustus als directeur van Podium Bloos in Breda en volgt daarmee Ben de Vugt op. Ze heeft een ruime ervaring als zakelijk leider, directeur en adviseur in het culturele veld. Lange tijd vervulde ze buiten Brabant functies bij gezelschappen en organisaties in de podiumkunsten, het meest recent als manager producties bij Theater Rotterdam. Daarvoor onder andere als zakelijk leider van Nicole Beutler Projects (Amsterdam) en Ann Van den Broek-WArd/waRD (Antwerpen/Rotterdam). 

Foto: Monique van Beek @Reginald Kluijtmans

“Ik zie het als mijn taak om Podium Bloos door te ontwikkelen, verder vorm te geven en stevig op de kaart zetten.”

Het culturele landschap in Breda en Brabant is haar echter ook niet vreemd. Naast het feit dat haar ‘roots’ in het Brabantse liggen heeft zij er diverse jaren gewerkt in de theaterpraktijk (o.a. bij Stadsschouwburg Eindhoven, nu Parktheater Eindhoven, en Zuidelijk Toneel Hollandia, nu Het Zuidelijk Toneel). Van Beek studeerde Theater, Film en Televisiewetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht met als specialisatie Kunstbeleid- en management.

Podium Bloos staat de komende jaren voor een artistieke en organisatorische mooie uitdaging. “Ik zie het als mijn taak om Podium Bloos door te ontwikkelen, verder vorm te geven en stevig op de kaart zetten. En ik kijk er naar uit om samen met het team, de makers en het publiek te gaan bouwen aan deze bijzondere plek in de stad Breda. Volle kracht vooruit om als broedplaats talentvolle theatermakers te ondersteunen en begeleiden, succesvolle projecten als 39Graden verder te laten groeien, een artistiek programma samen te stellen en de toekomstplannen voor het gebied Klavers Jansen te gaan realiseren”.