Kantje Boord Festival tijdens carnaval maakt zich op voor ‘’vetste editie ooit’’

De horeca slaat wederom de handen ineen met Stichting Kielegat en Local Motion om 6 dagen los te gaan aan de Haven. Na 2 succesvolle edities in 2020 en 2022, maakt de organisatie zich op voor de editie van komend jaar. Over een paar weken is het zover, op donderdag 16 februari barst het los.

KIELEGAT - ‘’Waar we in 2020 nog voorzichtig moesten zijn met programmeren, omdat we immers niet wisten of het een succes zou worden en er in 2022 minder mogelijk was vanwege de dreigende corona maatregelen, kunnen we dit jaar he-le-maal los’’, aldus René de Vos van Café de Huiskamer.


En dat gaan we dan ook doen! Het plein aan de Haven wordt weer omgetoverd tot groots festivalterrein. Er zullen meerdere stages én een silent disco aanwezig zijn. Er is wederom gezorgd voor een bomvolle programmering met lokaal dj-talent, toffe artiesten, het Kielegats Confetti Festival en, geheel in thema, het Piratenfestival. Uiteraard wordt er ingehaakt op de bestaande carnavals initiatieven, zoals de intocht op zaterdag, de optocht op maandag en de verbranding op dinsdag. Ook die succesvolle nieuwe traditie, de Cravattentocht op zondag, wordt ondersteund. Ook zullen er dit jaar weer 4 binnen area’s zijn waar de Kielegatters tot in de late uurtjes door kunnen dansen.

Klapcot
Vorig jaar werd uit noodzaak gekozen om ook het oude Klapcot eenmalig open te gooien. Echter, vanwege het daverende succes gebeurt dat ook dit jaar weer en is er gekozen voor hetzelfde thema als 20 jaar geleden: Junglecot in ’t Klapcot. Het voormalig Klapcot wordt al een tijd gebruikt als opslag, dus om dit pand weer in gebruik te nemen heeft aardig wat voeten in de aarde. Het pand wordt helemaal leeggehaald, er komt een berg licht en geluid in, barren en uitaard de decoratie. Dat allemaal in jungle thema, precies zoals dat 20 jaar geleden ook gebeurde en menig Bredanaar een mooie avond beleefde in het roemruchtige Klapcot.

Naam
Waar de naam Kantje Boord eigenlijk vandaan komt? ''Zoals iedereen wel weet is ons Breda meej dun list van ut Turfschip Heroverd. Wat echter niemand wit is dat Adriaen van Bergen en Prins Maurits de ruigste neef van Adriaen, Kantje vooruit hadden gestuurd om de boel te verkennen...Kantje was piraat en hield wel van un drankske. Veurdat hij aon zunne barre tocht begon had hij weer es te diep in ut gloaske gekeken en zo bijna dun volledige list veraajen. Ut ging maor net goed. Ut was Kantje Boord...''