Hip en exclusief! Binnenkort opent Hotel Botanique

In de Chassé-kazerne te Breda zal dit najaar het nieuwe Hotel Botanique haar deuren openen. Het hotel bestaat uit 19 kamers waarin de combinatie van historische details van het rijksmonument en de botanische inrichting zorgen voor een premium ervaring. De Bredase ondernemers Joep en Bob Sweere trokken eerder Olivier Discart aan als algemeen directeur om het goedlopende Golden Tulip Keyser Hotel en Local Residence samen te runnen in Breda. Met Hotel Botanique willen zij een hele nieuwe doelgroep aanspreken en een uniek hotel concept in Breda introduceren. 


Botanique staat voor overnachten in een unieke setting, waarbij iedere kamer net een tikkeltje anders is. De authentieke architectuur in combinatie met de originele meubels representeren eclectische luxe. De check-in zal bij het naastgelegen Hotel Keyser plaatsvinden, maar daarna zullen gasten in een compleet nieuwe ervaring stappen.

De botanische sferen zijn gerealiseerd dankzij de inrichting en het maatwerk van Emmie Lodewijk van Studio EER. Zij heeft de focus gelegd op: gevarieerde kleuren, verschillend behang, bijzondere meubels en veel groen. "We willen met niemand worden vergeleken en geen één kamer zal hetzelfde zijn". Als een gast vaker komt overnachten bij Hotel Botanique, zal deze altijd een nieuwe belevenis ervaren.

De eyecatcher van het hotel? De deluxe kamers met dakraam! Het grote raam boven de bedden zorgt ervoor dat je in slaap valt met zicht op de sterren. Heel bijzonder en uniek, maar dit is niet het enige opvallende aan de kamers. Bekend vakman Jeroen van Eggermond van Nineyards heeft verschillende op maat gemaakte houten bed boards verzorgd, alsook prachtige inbouwkasten.

Naast overnachten in hartje Breda kan je er ook genieten van heerlijk eten. Binnen het hotel zullen 2 restaurants openen. Eén van de horecaondernemingen is al gekozen, TED’s All Day Brunch. Dit ontbijt en lunch concept is reeds aan zijn 8e zaak toe en wil na onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht ook Breda veroveren. 


Verder zullen de fitnessruimte en vergaderruimtes van de Golden Tulip worden aangeboden aan de gasten van Botanique. Naast het hotel komen er ook 62 appartementen in het monumentale pand en liggen er nog allerlei plannen op tafel voor een yoga studio, stadsbioscoop en een grote gemeenschappelijke ruimte waar flexplekken zullen komen. Breda Botanique wordt een plek waar men elkaar ontmoet in het oude Rijksmonument en waar groen en stedelijk leven centraal staat

De opening van het hotel zal binnenkort plaatsvinden en de eerste reserveringen zijn al gemaakt. ‘We kijken uit naar de opening en kunnen niet wachten om gasten kennis te laten maken met Hotel Botanique!’