Een nieuwe start voor Gastropub De Kleine Wereld

Gastropub De Kleine Wereld, gelegen op het meest iconische plekje van Breda, maakt een nieuwe start met een nieuwe eigenaar, Gijs Cornelisse. De 24-jarige chef-kok, die zijn ervaring heeft opgedaan in sterrenrestaurants, heeft grootse plannen voor deze gezellige en smalle gastropub aan de Grote Markt.

Gijs Cornelisse, geboren en getogen in Oosterhout, heeft zijn culinaire opleiding genoten aan de Cas Spijkers Academie en heeft gewerkt in gerenommeerde restaurants zoals Restaurant ’t Jagthuijs in Ulvenhout en Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk. Met zijn passie voor de klassieke Franse keuken en bewondering voor de Japanse en Aziatische keuken, brengt hij een unieke culinaire twist naar De Kleine Wereld.

De Kleine Wereld heeft niet alleen een nieuwe eigenaar, maar ook een nieuw interieur en een vernieuwd menu. Het menu zal toegankelijk, seizoensgericht en zoveel mogelijk met lokale ingrediënten worden bereid. Gasten kunnen hier terecht voor lunch, borrel, diner en zelfs voor een lekker koffie- en theemoment gedurende de dag.

We willen dat De Kleine Wereld een plek wordt waar Bourgondiërs kunnen genieten van gezelligheid, gastronomie en gastvrijheid. Het is mijn droom om een gastropub te creëren die een afspiegeling is van wie ik ben, met een culinaire twist.


Het vernieuwde interieur straalt warmte en gezelligheid uit, en het nieuwe menu belooft een ware culinaire beleving. De Kleine Wereld is klaar om haar gasten te verwelkomen en hen te laten genieten van een unieke gastropub ervaring!