Franse filmhit Amélie komt naar Breda

Broadwayproductie Amélie de Musical te zien in het Chassé Theater. Amélie de Musical is gebaseerd op de meest succesvolle Franse film allertijden: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain. Het verhaal van de dromerige Amélie die anderen probeert liefde en vrolijkheid te brengen, met het mooie Montmartre in Parijs als achtergrond, werd wereldwijd direct omarmd door een miljoenenpubliek. Amélie de Musical is met live muziek te zien op 18 december om 20:30 en op 19 december om 15:00 in het Chassé Theater in Breda. 

De Nederlandse versie van Amélie de Musical wordt vertaald en geregisseerd door Daniël Cohen (Anastasia, Rent, Evita, Brugklas de Musical) en de hoofdrol is weggelegd voor Christanne de Bruijn. Zij speelde eerder in de musicals Wicked en Sister Act en de hoofdrol in de Nederlandse speelfilm De Dirigent. Amélie de Musical was eerder al een succes in New York (Broadway), London (West End), Tokyo en München. In Nederland wordt teen compleet nieuwe versie van de musical gemaakt, met inventieve vormgeving en acteurs die tevens muzikanten zijn. Ook de bekende filmmuziek van Yann Tiersen komt terug in de voorstelling. Amélie de Musical wordt geproduceerd door Morssinkhof Terra Theaterproducties. 

Het verhaal
Amélie Poulain houdt zich al haar hele leven verborgen voor de buitenwereld. Als kind werd ze door haar ouders thuisgehouden van school en leefde ze in haar eigen fantasiewereld. Wanneer het eindelijk tijd is om haar huis te verlaten, leidt ze een rustig leventje als serveerster in Parijs. Tot ze door een bijzondere gebeurtenis ontdekt wat ze wil met haar leven: anderen helpen om liefde en geluk te vinden, op haar eigen unieke en betoverende manier. Dan wordt ze zelf verliefd en kan Amélie zich voor het eerst in haar leven niet meer verbergen. Een ontroerend sprookje van nu in de romantische stad Parijs, voor het eerst als musical.

Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op: https://ameliedemusical.nl/