Foodhall Breda & BANK15 starten samenwerking

Foodhall Breda is een unieke ontmoetingsplaats in de oude bioscoop aan de Reigerstraat 24. Het is haar missie om unieke gerechten en drankjes uit de hele wereld samen te brengen met lokale bewoners. Een plek waar altijd wat gebeurt, een plek waar je smaak steeds opnieuw wordt geprikkeld, een plek voor verrassende ontmoetingen en een plek waar je blik verruimd wordt. Vanaf vandaag starten zij een samenwerking met Human Development Agency BANK15.

PITCH JOUW FOODCONCEPT

“Door de samenwerking met de FoodHall creëren we ruimte om talent te laten ontwikkelen. Ruimte voor creativiteit en ondernemerschap. We gaan onder andere kansen bieden aan talenten die hun food idee willen testen en toetsen, creatieven die hun werk willen laten zien en muzikale makers die een podium verdienen”, aldus Jerry Opier (oprichter BANK15).

Sense of Breda (proef het leven met al je zintuigen) 
Door de nieuwe samenwerking start de FoodHall vanaf september met het nieuwe thema Sense of Breda. Hiermee nodigen ze Bredanaren uit om het leven te proeven met alle zintuigen. Een totaalbeleving dat verder gaat. Bij uit eten gaan, gaat het om meer dan wat er op tafel wordt gezet. Door ook de andere zintuigen te prikkelen creëren ze meerwaarde. De bezoeker zal op deze manier continu worden verrast door het steeds vernieuwende aanbod van ondernemers, creatieven en talenten. Of het nou gaat om proeven, zien, horen, voelen of ruiken in de FoodHall is er altijd iets (nieuws) te beleven. Dat is de Sense of Breda.

 Food Pitch 28 september
Altijd al gedroomd van een eigen keuken en ben je een ondernemer of talent? Dan is dit het moment. Kom op 28 september pitchen. Pak je kans en schrijf je in via foodhallbreda.nl. Op 28 september kan iedereen met een foodconcept komen pitchen en kans maken op een plek binnen de FoodHall. Zo kunnen we meer ondernemers de kans geven om te starten of uit te breiden. Michael Chen (eigenaar FoodHall Breda): “Er is ruimte voor startende en gevestigde ondernemers om voor een langer termijn hun eigen food concept te exploiteren binnen de FoodHall. Daarnaast zal BANK15 in de samenwerking drie keukens gaan exploiteren, waarbij ze kansen geven om talent te laten ontwikkelen. Zo krijgt aanstormend talent de kans om in een korte periode te ontwikkelen en later eventueel door te stromen naar een plek voor langer termijn in de FoodHall of elders in de stad.” De jury die bestaat uit o.a. Boaz Adank zal beslissen welke ondernemingen zich zullen gaan vestigen in de FoodHall.

Over BANK15
BANK15 is een human development agency. Dat betekent dat ze werken aan de ontwikkeling van makers en mensen. Ze ontwikkelen concepten, activaties, place making projecten, opencalls, events en experimenten. Samen met en voor bedrijven en organisaties. Ze investeren in ontwikkeling en dat levert ook voor bedrijven en organisaties kansen en business op. Deze aanpak leidt tot meer creativiteit, meer innovatie en meer mensen die participeren in de maatschappij. Zo draagt BANK15 bij aan een aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei en het creëren van waardig werk voor iedereen.