Fight Cancer Day Breda 2024

Eind juni 2024 gaat er een groot evenement plaatsvinden in de Haven, Prinsenkade en singels van Breda. Swim to Fight Cancer Breda, LoveLife Run en een nieuw Spinning event bundelen hun krachten en gaan op één dag proberen een recordbedrag op te halen om meer onderzoek naar kanker mogelijk te maken.

Swim to Fight Cancer keert hiermee na een afwezigheid van één jaar terug in de binnenstad van Breda. Er is nu gekozen voor een datum in het voorjaar om problemen met o.a. blauwalg te voorkomen. Iedereen herinnert zich nog de fantastische editie in de Haven van Breda in 2019 met meer dan € 360.000 aan donaties. Daarna heeft de Swim to Fight Cancer door o.a. corona en blauwalg uit moeten wijken naar Zwemplas de Kuil waar ook geweldige edities hebben plaatsgevonden. Voor een indruk zie de aftermovie: https://youtu.be/CbNmKaYtnjU

Ook de LoveLife Run gaat in Breda haar vierde editie in. (ex-)Kankerpatiënten zoeken tijdens dit event hun grens op door samen met hun naasten en behandelaars 5 of 10 kilometer te hardlopen door de binnenstad van Breda waarbij ook het Amphia ziekenhuis en revalidatiecentrum Revant aangedaan worden. Dit jaar was weer een groot succes met meer dan 260 deelnemers en een donatieopbrengst van € 130.000! Voor een indruk zie de aftermovie: https://youtu.be/C2jqJ8a_Sck


Geïnspireerd door de landelijke actie van Fight Cancer “Spin voor Life” wordt Spinning wordt als nieuwe activiteit toegevoegd aan de eerste editie van Fight Cancer Day Breda.

In Breda is er vanaf 2019 met deze diverse evenementen meer dan 1,2 miljoen euro is opgehaald voor Fight Cancer wat besteed is aan noodzakelijk onderzoek naar kanker. En dat is meer dan nodig want 1 op de 3 mensen wordt geconfronteerd met deze vreselijke ziekte en in Nederland is kanker doodsoorzaak nr. 1. Onze droom is dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is en waar humanere behandelingen mogelijk worden. Samen willen we ervoor zorgen dat door preventie minder kanker voorkomt en dat kanker door onderzoek beter te genezen is.

Het belooft een mooi evenement te worden met een lach en een traan. De Gemeente Breda staat zeer positief ten opzichte van dit evenement. Deelnemers kunnen zich voor de sport van hun keuze inschrijven. Iedereen kan dus meedoen! Teams kunnen voor één discipline kiezen maar teamleden kunnen zich ook voor alle drie de sporten inschrijven. Deelnemers halen donaties op voor hun prestatie bij familie, vrienden, bekenden, collega’s, buurtgenoten, zakenrelaties enz. De inschrijving zal rond de jaarwisseling opengesteld worden.