Festival 39Graden opent met Nederlandse première Zero for Conduct van Vlaams productiehuis fABULEUS

Op vrijdag 7 februari om 20.00 uur opent de twaalfde editie van Festival 39Graden met de Nederlandse première van Zero for Conduct, een voorstelling van het Vlaamse productiehuis fABULEUS. Initiatiefnemer Podium Bloos is zeer verheugd, dat het is gelukt om deze productie van over de grens naar Brabant te halen. Naast drie professionele voorstellingen, waaronder ook 1001 van hiphop-theater collectief DIEHELEDING en Our Life in Color van theatermakers Mees Walter & Anoek Oostermeijer, staat het festivalweekend hoofdzakelijk in het teken van eigenzinnig werk van jonge talenten in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar. Van 7 tot en met 9 februari delen zij in Podium Bloos hun passie voor theater, dans, muziek, circus en urban arts. Wat het festival uniek maakt in zijn soort, is dat het van voor tot achter wordt georganiseerd door jongeren. Voor tickets en het volledige programma zie www.39graden.nl

eigenzinnig werk van jonge talenten 


Fotografie: Clara Hermans

Over Zero for Conduct
We maken auto’s die zelf rijden en computers die zelf denken. We knippen en plakken met ons eigen DNA. Australië is onze achtertuin en de planeet Mars bijna een vakantiebestemming. De wereld verandert met een duizelingwekkende snelheid. Waarom zien onze klaslokalen er dan nog net zo uit als 100 jaar geleden? Samen met elf jongeren tussen 15 en 22 jaar stelt de Gentse theatermaker Haider Al Timimi in Zero for Conduct vragen bij ons onderwijssysteem. Worden jongeren genoeg aangesproken op wie ze zijn of willen worden? Is er plaats voor leerkrachten die buiten de lijntjes willen kleuren? Worden creativiteit en handwerk ondergewaardeerd? Met deze en vele andere vragen als uitgangspunt nemen de jonge spelers, dansers en zangers het woord over hun kijk op de wereld en hun toekomst en doen ze voorstellen over wat het onderwijs hen daarvoor zou kunnen meegeven. Zero for Conduct is een absurde beeldenstorm van rebelse welpen en grumpy gele hesjes.

Thema 2020: protest
De voorstelling Zero for Conduct sluit perfect aan op het festivalthema van dit jaar: protest. De missie van de jongerenorganisatie van Festival 39Graden dit jaar is andere jongeren het belang van kunst te laten inzien en korte metten maken met het vooroordeel dat kunst saai zou zijn. Om dit thema kracht bij te zetten zijn er verschillende voorstellingen geprogrammeerd, waarin het begrip protest centraal staat. Zo ook de voorstelling Thank you, Greta van de jongerenwerkplaats van Podium Bloos, die onder leiding staat van theatermaker Jorg van den Kieboom. Hierin proberen acht jongeren te voldoen aan de verwachting die door anderen worden opgelegd. Ook ten aanzien van het protesteren zelf!


Fotografie: Loet Koreman

Over 39Graden
39Graden is veel meer dan alleen een theaterfestival. Deelnemers worden in de aanloop naar het festival begeleid door jonge professionals uit het veld, ontmoeten andere talentvolle jongeren, bezoeken samen voorstellingen én profiteren van vele andere ontwikkelingsmogelijkheden, zoals masterclasses en workshops. Jaarlijks hoogtepunt is het festival, waarbij alle talentvolle jongeren samenkomen, elkaars werk zien en van elkaar leren. Kijk voor meer informatie op www.39graden.nl

Van lokaal naar internationaal
In 2008 vond Festival 39Graden voor het eerst plaats in Podium Bloos. Bredaas talent kwam bij elkaar om hun kwaliteiten met elkaar te delen. Inmiddels is het festival gegroeid van een lokaal naar een internationaal festival. Naast Bredase jongeren vertegenwoordigt 39Graden ook jongeren uit Tilburg, Den Bosch, Utrecht, Groningen, Amsterdam, Maastricht en zelfs van over de grens uit België.

Kaartverkoop Festival 39Graden 2020
Passe-partouts en dagtickets zijn te koop via www.39graden.nl. Hier is tevens het volledige programma te vinden. De tickets geven toegang tot alle voorstellingen.

Passe-partout: € 17,50 (tot 21 jaar) / € 20,- (vanaf 21 jaar)
Dagtickets: € 7,50 (tot 21 jaar) / € 10,- (vanaf 21 jaar)

Extra’s
- Dinerticket za 8 feb | € 5,- (alleen geldig i.c.m. een geldig dagticket of passe-partout)
- Urban Route zo 9 feb, 12.00 uur | gratis (alleen geldig i.c.m. een geldig dagticket of passe-partout)
- Urban Route zo 9 feb, 13.00 uur | gratis (alleen geldig i.c.m. een geldig dagticket of passe-partout)
- Urban Route zo 9 feb, 13.30 uur | gratis (alleen geldig i.c.m. een geldig dagticket of passe-partout)

Voor meer informatie & tickets zie www.39graden.nl

Festival 39Graden is een initiatief van Podium Bloos en komt mede tot stand met structurele financiële steun van Gemeente Breda en Provincie Noord-Brabant.