Experienceblog: Escapen bij Villa BreTil

Villa BreTil is gevestigd tegenover Vliegbasis Gilze-Rijen in Rijen. De oude villa is gevestigd op een unieke plek. Er heeft zich namelijk veel in en rondom de villa afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen eigenaren Mariska en Henny dit te horen kregen wisten zij gelijk welke invulling zij wilden geven aan de villa en de escaperooms. Wij mochten langskomen om een van hun escaperooms te gaan spelen.

elke kamer heeft zijn eigen verhaal

Als we bij Villa BreTil aankomen is het net alsof het spel al begint. De villa heeft aan de buitenkant een oude uitstraling en de huiskamer is ingericht zoals in de jaren in en rondom de Tweede Wereldoorlog. In de huiskamer worden we ontvangen door eigenaren Mariska en Henny. Omdat er mensen in ons team zitten die nog nooit een escaperoom gedaan hebben, krijgen we een korte uitleg over wat een escaperoom is, aan welke regels we ons moeten houden en wat ons te wachten staat. Op dit moment heeft Villa BreTil drie kamers. De eerste kamer heet Zahnarzt Schillinger, oftewel tandarts Schillinger. Hij is de vader van Hannah. Zo komen we op de tweede kamer. Dit is ook de kamer die wij zullen gaan spelen. Dit is de kamer van Hannah. De kamer van Hannah kan gespeeld worden met minimaal vier en maximaal acht personen waarbij je 60 minuten de tijd hebt om de escaperoom op te lossen. Aan de derde kamer wordt op dit moment hard gewerkt door het personeel van Villa BreTil. Deze kamer zal de kamer van Idah, de moeder van Hannah, worden. Elke kamer heeft zijn eigen verhaal, zo ook het verhaal van Hannah. Mariska vertelt ons het volgende...

hannah en haar ouders hebben de villa nooit meer verlaten...

Op dit moment bevinden wij ons enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog. Hannah is een meisje van vijf jaar oud dat in de Tweede Wereldoorlog in Villa BreTil, een villa die in beslag genomen is door de Duitsers, is komen wonen samen met haar vader en moeder. Haar vader was een tandarts in Duitsland en zij zouden zich tijdelijk huisvesten in Villa BreTil, zodat haar vader de Duitse soldaten kon voorzien van tandheelkunde. Nu, enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog, gaat het verhaal de ronde dat Hannah en haar ouders de villa nooit meer verlaten hebben. Zo zouden mensen Hannah af en toe nog zien fietsen bij de villa...

de klok begint met tikken, nu is het aan ons

Na de uitleg van Mariska krijgen we ook nog een boodschap van Heinrich, een andere bewoner van de villa. Hierna mogen wij onze waardevolle spullen in een locker leggen en worden we begeleid naar de kamer van Hannah. Eenmaal in de kamer van Hannah dimmen de lichten krijgen we te horen dat Hannah ons graag nog iets wil vertellen. Aandachtig luisteren we naar wat Hannah ons te vertellen heeft. Als zij klaar is met haar verhaal gaan de lichten in Hannah's kamer aan. De klok begint met tikken en nu is het is aan ons om aanwijzingen te gaan zoeken en Hannah's ziel te bevrijden.

we zoeken in haar kasten, rondom haar bed en tussen haar speelgoed

Al snel beginnen we met het doorzoeken van Hannah's slaapkamer. We zoeken in haar kasten, in en rondom haar bed en tussen haar speelgoed. Hoe we eerst rondlopen zonder te weten wat we moeten gaan doen of waar we naar opzoek zijn, vinden we al snel de eerste aanwijzingen. Deze aanwijzingen moeten we gebruiken om verder te komen in de escaperoom en Hannah's ziel te kunnen bevrijden. Door het oplossen van de raadsels en puzzels word je meegenomen in het spel. Het is net alsof je echt even in de jaren 40 leeft! Het is erg belangrijk dat je goed nadenkt en luistert naar je teamgenoten. Je leert elkaar op een hele andere manier kennen en ontdekt de de verborgen kwaliteiten van je vrienden, vriendinnen en/of collega's. Nadat we de escaperoom gespeeld hebben nemen we met zijn allen plaats in de huiskamer, waar je de mogelijkheid hebt om het uur na te bespreken met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Mijn teamgenoten en ik vonden het een leuke uitdaging om aan te gaan en zijn zeker van plan om nog een keer terug te komen bij Villa BreTil.

Ben jij na het lezen van deze blog ook benieuwd naar het verhaal van Hannah en Tandarts Schillinger? Neem dan snel een kijkje op het profiel van Villa BreTil en neem contact met hen op!