Eerste editie MEZZ METAL FEST presenteert volledige line-up.

Op zaterdag 15 oktober strijkt het nieuwe metal festival MEZZ METAL FEST neer in MEZZ. De hele avond klinkt er metal uit de zalen van MEZZ met acts uit binnen- en buitenland. De complete line-up voor het festival is met Evil Invaders, Blackbriar, Doodswens, Strains, Kristoffer Gildenlöw en Hilton Dive bekend. 

Metal staat al jaren op de programmering bij MEZZ. Zo stonden eerder Fleddy Melculy, At Fist, My Propane, Master en Hatebreed al op het podium. Op 15 oktober verandert MEZZ voor één avond in een festivalterrein waar verschillende soorten metal uit de zalen klinkt. Op de line-up staan Evil Invaders (BE), Blackbriar (NL), Doodswens (NL), Strains (BE), Kristoffer Gildenlöw (SE) en het Bredase Hilton Dive (NL).

Evil Invaders
Koploper in extreme thrash metal! Na vijf jaar radiostilte was daar het begin dit jaar de release van ‘Shattering Reflection’. Maar wees gerust, het album was absoluut het wachten waard. Evil Invaders levert een gloednieuwe verzameling dynamische, klassiek geïnspireerde maar onmiskenbaar frisse nummers met de nadruk op sterke refreinen, aangrijpende teksten en progressieve accenten die elke heavy metal-fan bij de strot grijpen en laten schreeuwen om meer.

Blackbriar
In 2012 liet Blackbriar voor het eerst haar visie op duistere, dromerige alternatieve gothische metal horen. Sindsdien volgde er vele singles en EP’s en produceerde ze de EP ‘Our Mortal Remains’ met de beroemde metalproducer Joost van den Broek. Met bijna 26,5 miljoen YouTube kanaalweergaven en 155.000 abonnees zijn ze klaar om de metalwereld te veroveren met hun debuutalbum.

Doodswens
Doodswens omarmt negativiteit en depressie en laat zich inspireren door die misère. De band vertolkt de donkerste emoties in oldschool black metal. Tegen een samenleving die pijn wil verbloemen, tegen het licht, de schaduwzijde van onze menselijke conditie omarmend. Met een geluidsmuur, opgetrokken uit kille en rauwe muziek om in op te gaan, om in te verdrinken. Een eigen expressie, maar trouw van de diepe Scandinavische wortels van het genre.

Strains
De agressief klinkende metalcore band bestaat sinds 2014. De afgelopen jaren was het vijftal veel op tour en deelde het podium met While She Sleeps en In Hearts Wake. Op dit moment werkt de band aan hun eerste volledige plaat, maar de release van single ‘Alive’ laat zien dat de heren over veel talent beschikken.

Kristoffer Gildenlöw
De Zweedse bassist en singer-songwriter is vooral bekend als bassist van de legendarische band Pain of Salvation. Zijn solo werk klinkt ogenschijnlijk simpel, maar de geoefende luisteraar hoort al snel een complexe structuur. Van minimalistische nummers en soundscapes tot symfonische composities met koren en huilende gitaarsolo’s: de progrock van Kristoffer blijft prettig in het gehoor liggen.

Hilton Dive
Ontstaan vanuit de wens om een unieke soort rauwe mix van stijlen als Thrash, Sludge, Death en Post-hardcore metal te maken. De belangrijke muzikale invloeden komen van bands als Cult of Luna, Mastodon, Opeth, Red Fang, Pantera en Slayer. De nummers zijn compact en hebben een hoofdrol voor gehorminseerde gitaarriffs, dubbele bassdrum en veel nadruk op melodie. Voor hun eerste full lenght album ‘I am become death’ werkte ze samen met Daan Janzin (Red Vultures, My Favorite Scar) en is misschien wel hun beste werk tot nu toe.

Tickets voor het festival a € 19,50 zijn verkrijgbaar via mezz.nl.