Een volledig ORANJE IPA bier uit Breda van Big Belly Brewing Company

Na een dramatisch jaar voor de bierwereld ziet Big Belly Brewing Company een oranje licht aan het einde van de tunnel! Heel Nederland kan niet meer wachten tot het zomer is. Niet alleen door de vrijheid die we allemaal hopelijk weer terug zullen krijgen, maar toch ook zeker door het EK voetbal waarin Oranje zeer hoogstwaarschijnlijk kampioen gaat worden. Om de oranjekoorts alvast hoog op te schroeven hebben de brouwers uit Breda een volledig ORANJE IPA bier gemaakt.

 

Oranje bier
Willem van Big Belly: Door de speciale selectie van mouten heeft het bier niet alleen de zachte volle body zoals je van Big Belly gewend bent, maar ook een oranje gloed! Deze kleur viel ons bij een eerder brouwsel van ons al eens op, maar dit keer hebben we het versterkt door een hele kleine hoeveelheid caroteen uit wortel toe te voegen. Je proeft het niet, maar het geeft wel een licht oranje schuimkraag! Verder is het bier gemaakt met een flinke hoeveelheid hop die zorgt voor het fruitige aroma van steenfruit, oranjebloesem en mandarijn.

 

Frenk 
Het bier draagt de naam "Frenk". Een door Big Belly zelfbedachte supporter van het Nederlands Elftal. Willem zegt daarover: De uitstraling is natuurlijk een knipoog naar Frank "De Lama" Rijkaard en ook naar de naam van degene die ons dit jaar kampioen gaat maken. Met zo'n bier als support kan dat niet meer fout gaan natuurlijk.

Verkrijgbaarheid
Het bier zal over 6 weken te koop zijn en komt het beste tot z'n recht al kijkend naar een groot scherm en een 3-0 voorsprong voor Oranje. Wil jij dit Oranje bier in je horecazaak of slijter aanbieden? Neem contact op met Willem via hallo@bigbellybrewing.nl.