Beleef De Veerman vanaf het water

De Veerman is een drijvend kunstwerk die zich op de Mark bevindt. Het is een bijzonder onderdeel van het project 'Liefde voor de Mark', een langlopend initiatief in samenwerking met het Observatorium. 


De Veerman is geïnspireerd op Sint Christoffel, de beschermheilige van reizigers. Volgens de legende droeg hij reizigers veilig over woeste wateren. De Veerman biedt een uniek perspectief op de Mark net zoals Sint Christoffel en nodigt bezoekers uit om in rust en vrijheid de schoonheid van de rivier en haar omgeving te ontdekken vanaf het water. 

Dit project ontwikkelt een nieuw perspectief op de culturele waarde van de Mark in het stadsgebied 't Zoet in Breda. Het benadrukt unieke sferen, betekenisvolle plekken en persoonlijke verhalen en pleit voor het behoud en de integratie van de Mark in 't Zoet om haar natuurlijke en culturele waarde te waarborgen voor de toekomst.

Van 24 augustus t/m 6 oktober is De Veerman toegankelijk op zaterdagen en zondagen. Dit drijvende kunstwerk zal op vier verschillende locaties in de buurt van de binnenstad van Breda worden geplaatst. Je kunt De Veerman bereiken per bootje; ga naar de opstapplaats, stap aan boord en laat je afzetten op het kunstwerk. Je kunt daar ongeveer een half uur tot een uur verblijven.

Het kunstwerk is geschikt voor alle leeftijden, maar De Veerman is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken.