De Kookwinkel viert 30-jarig bestaan

De Kookwinkel viert deze week haar 30-jarige bestaan. De gezellige winkel aan de St. Janstraat in het centrum van Breda houdt de hele week een feestweek met verschillende leuke acties. Reden genoeg voor ons om langs te gaan voor een persoonlijke felicitatie en uiteraard een goed gesprek met eigenaresse Yvette Elbers.


De Kookwinkel is 30 jaar geleden opgezet door de ouders van Yvette, Trudy en Karel. 15 jaar lang stopten zij ziel en zaligheid in de zaak. Inmiddels runt Yvette de zaak ook alweer 15 jaar. Moeder Trudy is nog elke dag in de winkel te vinden. Zeker in de keuken van de winkel, die ook als keuken dient voor haar woning boven het winkelpand.

Een keuken in een kookwinkel. Beter krijg je het niet bedacht. “Het was ooit het idee van mijn vader”, vertelt Yvette. “Hij wilde een kookwinkel maar dan wel met een keuken, en ook een die echt gebruikt wordt. En het levert ons een super huiselijk gevoel op.” Elke avond wordt er in de winkel gekookt en gegeten, tussen de middag lunchen de kinderen van Yvette er ook. "Alle pannen van mijn ouders hangen hier gewoon in de keuken en er wordt echt geleefd. We verzamelen nu ook oud keukengerei in een vitrine. Dat vinden mensen ook tof om te zien."

“Het huiselijke van onze winkel is wel tekenend. Het is iets wat in deze tijd zeldzaam, maar zeer gewenst is.” Het levert een warm en welkom gevoel op als je de winkel binnenstapt. Je begrijpt snel waarom de winkel al 30 jaar een succes is. “We zijn een heel eerlijke winkel. De klanten krijgen eerlijk en goed advies. Een pan kun je natuurlijk online bestellen maar hier kun je hem zien en voelen. En we kunnen garanderen dat ie een levenlang meegaat. Mensen gaan altijd wijzer de deur uit, dan dat ze binnenkwamen.”

De specialiteit van De Kookwinkel ligt bij de zelfgemaakte snijplanken. Boven is er een zagerij (atelier) waar ze met liefde gemaakt worden. Daarnaast verkopen ze maar een paar specifieke merken, waarvan kwaliteit voorop staat. Koken doe je elke dag, het brengt een bepaalde gezelligheid met zich mee. Voor Yvette en haar familie de drijfveer en passie die ze al 30 jaar met zich meenemen. “Je krijgt constant mensen met dezelfde interesses over de vloer. Mensen komen bij ons doelgericht winkelen.” De winkel zit in een straat met veel speciaalzaken en trekt klanten uit heel Nederland en ook België.

Om het 30-jarig bestaan te vieren heeft de winkel verschillende acties gehouden. Zo stond er in het Stadsblad een voucher voor 20% korting, krijgen klanten een leuk cadeautje bij hun aankoop en is er een toffe winactie rondom het raden van het inhoud van de soepterine in de etalage. Waarmee je een exclusieve Creuset braadpan ter waarde van €500,- kan winnen!

Het geheim van De Kookwinkel? De huiselijkheid, het eerlijke advies en uiteraard de duurzame producten. Wij hopen dat De Kookwinkel ook nog levens lang mee gaat en feliciteren ze uiteraard met hun 30-jarige bestaan!