De Botanist gaat in zomerslaap!

Vanwege de intensieve verbouwing rondom het pand van De Botanist en als gevolg daarvan het ontbreken van enige mogelijkheid tot het gebruik van het terras heeft De Botanist de balans opgemaakt; de service en beleving die de gasten van ze gewend zijn kunnen ze dit jaar niet bieden. Daarom zal De Botanist Breda vanaf 9 mei in ‘zomerslaap’ gaan.


Sinds de opening in februari 2019 streven ze ernaar dat alles in de horecazaak optimaal is. Naast het assortiment wordt de beleving ook gecreëerd door het interieur, de raampartijen en het uitzicht, toffe serre en uniek gelegen terras met uitzicht over het water. Helaas kijkt men momenteel uit op een bouwterrein of bouwhek en zitten die ramen regelmatig onder de modder die de werkzaamheden logischerwijs met zich mee brengen. Als de zon zich liet zien de afgelopen weken, moesten ze veel gasten die gereserveerd hadden teleurstellen met de mededeling dat ze enkel binnen konden zitten. Teleurgestelde gezichten is het tegenovergestelde van wat ze al 5 jaar gewend zijn. De tijd is dus gekomen om te concluderen dat ze tijdelijk niet over elementen kunnen beschikken om hun concept te voeren zoals ze dat willen en dus voorlopig de deuren sluiten.

Gelukkig hebben ze ook in de coronaperiode op de flexibiliteit van hun personeel kunnen rekenen en zij op De Botanist. Wederom gaan ze ervoor zorgen dat ze uitdagend en leuk werk kunnen blijven bieden voor al hun zeer gewaardeerde medewerkers bij hun andere horecazaken. Dat kan op een paar minuten reisafstand bij Strøming in Etten-Leur of op de Zeeuwse standen bij De Botanist aan Zee zijn. Niemand valt buiten de boot. Een mooie bonus is dat de geliefde gasten die locaties gelukkig ook kunnen bezoeken en ze team Botanist dus niet helemaal hoeven te missen!


Met de Gemeente Breda hebben ze goed contact en ze waarderen het begrip voor de situatie. De Botanist is groot voorstander van het project Nieuwe Mark en kijkt er naar uit dat haar locatie nog nét iets toffer zal zijn na het afronden daarvan, wanneer de bootjes langs het pand kunnen varen en de levendigheid in volle glorie terugkeert aan haar kant van de Bredase Haven.