Tags: Chasse cinema , film, premiere, Chassé Theater, theater

Chassé Cinema: Programma 6 december t/m 12 december.

Beleef de december en ontdek nieuwe films en voorstellingen bij Chassé Cinema. Met landelijke premières van o.a. 'Raising Arizona' en 'Colette' is er genoeg te zien en beleven. Bekijk hier het uitgelichte programma van Chassé Cinema voor deze week.

Cold War| landelijke première
★★★★★ "It’s up to the audience to fill in the episodic gaps in the narrative, and to divine the true feelings that so often remain unspoken. Appropriately, it left me speechless." - The Guardian

Polen, ten tijde van de Koude Oorlog. In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Cold War toonteen onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

v.a. donderdag 6 december
meer informatie & kaarten

Indische Winter Indische Winter

De Indische Winter komt naar Breda. 

In het Stedelijk Museum Breda is de tentoonstelling Indische iconen in de Nederlandse popmuziek te zien. In Chassé Cinema wordt de documentaire Klanken van oorsprong vertoond. Het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond die gedwongen terug moesten naar hun vaderland.

v.a. zaterdag 1 december tot zondag 14 januari
meer informatie & kaarten

Filmquiz

Beleef december in het Chassé Theater.

Weet u alles van films? Krijgt u nergens de kans om uw talent te laten zien? Of bent u op zoek naar een leuk avondje uit rond de feestdagen? Kom dan naar de Filmquiz in het Chassé Theater. Trommel een leuk team bij elkaar en bedenk alvast een originele teamnaam voor extra bonuspunten. Speel mee voor mooie prijzen én - niet te vergeten - eeuwige roem!

Woensdag 19 december, 19:30 uur
meer informatie & kaarten

Raising Arizona Afbeeldingsresultaat voor raising ari

★★★1/2 "Voor een avondje onbezorgd lachen, gieren en brullen om de fratsen van een stel idioten is Raising Arizona de ultieme film." - Cinemagazine

Kruimeldief Herbert McDunnough trouwt met voormalig agente Edwina. Wanneer blijkt dat ze geen kinderen kunnen krijgen, kidnappen ze één van de vijf baby’s van meubelgigant Nathan Arizona. De ontvoering en de opvoeding gaat niet van een leien dakje.

Dinsdag 11 december, 20:00 uur
meer informatie & kaarten

The state against Mandela and the others | woensdagdocu

''A winner is a dreamer who never gives up." - Nelson Mandela

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Nelson Mandela werd geboren.Tijdens het historische proces in 1963/1964 stonden naast Mandela nog acht andere mannen op het punt om veroordeeld te worden tot de doodstraf. Leer deze mannen kennen die hebben gevochten tegen de apartheidsregime.

Woensdag 12 december, 19:20 uur
meer informatie & kaarten

Buurman& Buurman Winterpret! 

Het is december dus de winterpret kan beginnen! Buurman & Buurman verheugen zich al op een witte kerst. Maar dan moet alles wel op tijd af zijn. Er is nog veel werk aan de winkel zoals, de kerstboom optuigen, het huis versieren, kerstkoekjes bakken ende sneeuw opruimen. Zoals we gewend zijn van de buurmannen gaat niets als gepland. A je to!

v.a. zondag 9 december 
meer informatie & kaarten

Laatste kans

Leave no trace en Gräns draaien deze week voor het laatst in Chassé Cinema.

In Leave no trace leiden Will en zijn dochter Tom een onconventionel leven in een regenwoud. Door een misstap verandert hun leven voorgoed. Gräns is een onvoorspelbare en aangrijpende genremix over grenswacht Tina die gevoelens kan ruiken. 

Bekijk de speeltijden

Uitgelicht

The extraordinary life of the fakir landelijke première

Ajatashatru Lavash Patel groeide op in de sloppenwijken in Mumbai, India. In de hoop rijk te worden houdt hij mensen voor de gek met zijn straatmagie en fakir-stunts. 

v.a. donderdag 13 december
Meer informatie

Colette landelijke première 

Plattelandsmeisje Colette trouwt met de beroemde, maar berooide schrijver Henri 'Willy' Gauthier-Villars. Ze maakt meteen haar entree in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken.

v.a. donderdag 20 december
Meer informatie