BLIND WALLS FILM FEST 2023

Blind Walls Film Fest is back! De tweede editie van dit filmfestival bij Chassé Cinema keert terug op 8, 9 en 10 december en focust zich volledig op de wereld achter muurschilderingen, street art en graffiti. Met een ‘Open Call’  zorgen we voor een divers en internationaal programma van films die goed bij het festival aansluiten.


In 2022 vond de eerste editie van het festival plaats. Blind Walls Film Fest focust op alle soorten kunst op straat en de impact hiervan op de omgeving. Met de vertoningen van verschillende films, Q&A met filmmakers en kunstenaars en inleidingen door experts nemen we samen met Chassé Cinema het publiek mee in de wereld achter deze kunstvorm. Blind Walls Film Fest is uniek in zijn soort en het enige filmfestival wereldwijd gerelateerd aan straatkunst.

Afgelopen jaar was onder andere de première van de Bredase regisseur Tamino Parren met een film over de impact van street art in Heerlen te zien. Ook de Nederlandse première van Martha: A Picture Story, geregisseerd door Selina Miles, vond plaats tijdens het Blind Walls Film Fest.

“Het Blind Walls Film Fest is meer dan alleen films, er vinden ook workshops, lezingen en exposities plaats. Het aanbod is aantrekkelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld achter muurschilderingen.” – Dennis Elbers, directeur Blind Walls Gallery

Bekijk hier de recap video van 2022.


Open Call
Tijdens de tweede editie van Blind Walls Film Fest is er ruimte voor filmmakers om hun eigen werk te laten zien. Hiervoor is een pagina gemaakt op FilmFreeway, dit is een online platform waar iedereen zelfgeproduceerde films kan insturen. Filmmakers die geselecteerd worden krijgen de unieke kans om hun werk aan een groot publiek te laten zien. Daarnaast is er een geldprijs beschikbaar voor de winnaars van de juryprijs en de publieksprijs. Geïnteresseerden hebben tot en met 6 oktober de tijd om hun film in te sturen.