Bijzondere items Elvis tijdelijk te zien bij het Chassé Theater

Vanaf 23 juni zijn tijdelijk enkele bijzondere items van Elvis Presley en zijn manager Colonel Parker te zien in een mini tentoonstelling bij het Chassé Theater. De collector's items worden door de organisatie ElvisMatters uitzonderlijk tentoongesteld, ter ere van het verschijnen van de nieuwe film Elvis. Op de premièreavond staat er tevens een bijzondere roze Cadillac voor de hoofdingang. 

Warner Bros. Pictures International Holland

Colonel Parker
Tom Parker (bekend als Colonel Parker) was manager van Elvis van 1955 tot aan diens dood in 1977. Hij werd op 26 juni 1909 als Andreas (Dries) van Kuijk geboren aan de Vlaszak in Breda en groeide hier op. Op 19-jarige leeftijd vertrok hij illegaal naar Amerika. Daar veranderde Dries zijn naam in Colonel Thomas A. Parker en werd er wereldberoemd als manager van Elvis Presley. Hij keerde nooit meer naar Breda terug en overleed in 1997 op 87-jarige leeftijd in Las Vegas.

Warner Bros. Pictures International Holland

Tentoonstelling
In de mini tentoonstelling, die vanaf de buitenkant van het theater te zien is, is o.a. een originele hoed uit de privé collectie van Parker opgenomen. Ook zal er de door Parker bedachte merchandise rondom Elvis te zien zijn, naast een originele handtekening van The King en een van de kenmerkende sjaaltjes die Elvis heeft gedragen tijdens concerten in Las Vegas. De tentoonstelling zal ten minste 4 weken te zien blijven en is te vinden naast de hoofdingang. 

Warner Bros. Pictures International Holland

Over de film
Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley. Regisseur Baz Luhrmann (The Great Gatsby, Moulin Rouge) bekijkt in de film Elvis het leven van Elvis Presley door de ogen van zijn manager Tom Parker, gespeeld door Tom Hanks.

De tentoonstelling is vanaf de buitenzijde van het Chassé Theater te zien en is gratis. De film gaat op 23 juni in première. Tickets voor de film zijn te koop via chasse.nl/elvis 

Warner Bros. Pictures International Holland