Bijzonder: Een passend kunstwerk voor iedereen

Zeven jaar geleden begon Jacco Hetsen een website waar hij kunstwerken van vooral zijn moeder Cobie verkocht. Ondertussen is zijn bedrijf uitgegroeid tot een prachtige winkel aan de Ginnekenweg. Een mooi en groot aanbod van schilderijen en fotokunst van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Mensen komen van heinde en verre om de werken te bezichtigen, advies te krijgen en schilderijen te kopen. 


Jacco met één van de kunstenaars

De 31-jarige Jacco kreeg zijn liefde voor kunst met de paplepel ingegoten. Zijn moeder is kunstenares en hij komt uit een creatief gezin. Zeven jaar geleden besluit hij om een website te beginnen om de werken van zijn moeder tentoon te stellen en te verkopen. Steeds meer kunstenaars sloten zich aan, waardoor het aanbod groeide. Eén keer per maand hielden ze thuis een open weekend, waar mensen langs konden komen om de collectie te bewonderen. Liefhebbers kwamen al gauw uit alle regio's, naar het oude herenhuis in het centrum.

"Op een gegeven moment hadden we echt te veel werk in huis. Zo'n 300 doeken", vertelt Cobie. Voor Jacco tijd om op zoek te gaan naar een nieuw pand. De mogelijkheid om een pop-up galerie te openen doet zich voor. Aan de Ginnekenweg kan Jacco daarmee een jaar lang vooruit. Voor veel mensen wordt het een stuk laagdrempeliger om eens te komen kijken. Na een jaar verlaat Jacco de pop-up galerie, omdat het pand verkocht wordt. "Toevallig komt in dezelfde straat dit pand vrij, waar we nu zitten. Er zitten hier een hoop bijzondere speciaalzaken bij elkaar, die elkaar allemaal versterken." Jacco is nog altijd blij met de plek, die veel ruimte biedt om de collectie uit te breiden.

'Bijzonder' is meer dan welkom in de buurt. In de winkel worden schilderijen, fotokunst op acrylglas, unieke dressoirs, kastjes en interieuraccessoires verkocht. Gaandeweg krijgt Jacco ook versterking van Abir voor o.a. de nieuwsberichten, bijzondere activiteiten, styling en fotografie. De collectie wordt door Cobie, Jacco en Abir zelf uitgezocht, maar ook worden ze benaderd door kunstenaars. "We kijken naar wat een echte toevoeging is voor de winkel. Daardoor hebben we een uitgebreid en gevarieerd aanbod. Grote, kleinere, gewaagde, maar ook rustige items in verschillende prijsklassen."

Bij Bijzonder willen ze er altijd voor zorgen dat iedereen terecht kan. "Ook starters kunnen bij ons iets moois vinden voor in huis. We hebben genoeg vriendelijke prijzen. Daarnaast hebben we limited editions van internationaal bekende fotografen en schilderijen van bekende kunstenaars in binnen- en buitenland. Het zijn allemaal items die iets toevoegen aan je inrichting." Klanten zijn vaak blij verrast door de collectie. "Mensen zijn regelmatig al jarenlang op zoek naar iets, en vinden dan hier wat bij ze past." Jacco en Cobie voorzien je van een passend advies, waardoor je soms met iets naar buiten loopt wat je vooraf zelf niet had bedacht.

"We geven advies in grootte, kleuren en andere mogelijkheden. Kopers hebben altijd 14 dagen retourgarantie, waardoor je kunt uitproberen of iets zo uitpakt zoals je hoopt. Wij vinden het belangrijkste dat mensen tevreden zijn met hun aankoop. Vanuit het hele land komen mensen onze winkel bezoeken. Ons aanbod is qua prijs gunstiger dan in grotere steden." Er is ook een aantrekkelijke kunstkoopregeling. Een kunstwerk wat normaal gesproken buiten je budget valt, wordt ook bereikbaar voor de liefhebber door middel van een lage maandelijkse betaling.

Op de Ginnekenweg zijn ze helemaal op hun plek. "Er zijn zo veel leuke activiteiten hier in de buurt. Denk aan Braderie Ginneken, de kerstmarkt waarbij alles mooi verlicht en aangekleed is, en aankomende vrijdag de Luxury Shopping Night. Het is mooi om te zien dat er zoveel lokale ondernemers actief zijn, echt hardwerkende mensen."

Wil je een kijkje nemen? Bijzonder is gevestigd op Ginnekenweg 136, gelegen bij Jaak van Wijck en restaurant De Stadstuin. Ook kun je alvast een kijkje nemen op de website.